Χερσώνα: Οι ουκρανικές Αρχές εντόπισαν «τέσσερις τόπους βασανιστηρίων» που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι

Χερσώνα: Οι ουκρανικές Αρχές εντόπισαν «τόπους βασανιστηρίων» που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Η ουκρανική γενική εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε τέσσερις «τόπους βασανιστηρίων» που χρησιμοποιούνταν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά την περίοδο κατοχής στη Χερσώνα.

«Στη Χερσώνα, οι εισαγγελείς εξακολουθούν να εξακριβώνουν τα εγκλήματα της Ρωσίας: τόποι βασανιστηρίων έχουν εξακριβωθεί σε τέσσερα κτήρια» ανέφερε η ουκρανική εισαγγελία στο Telegram.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι Ουκρανοί ερευνητές μετέβησαν σε «τέσσερα» κτήρια, κυρίως «προσωρινά κέντρα κράτησης»  πριν από τον πόλεμο, «όπου κατά τη διάρκεια της κατοχής της πόλης, οι κατοχικές αρχές κρατούσαν παράνομα ανθρώπους και τους βασάνιζαν βάναυσα».

«Κομμάτια κλομπ από καουτσούκ, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια συσκευή που χρησιμοποιούσαν οι κατοχικές αρχές για να κάνουν ηλεκτροσόκ στους αμάχους, λάμπα πυρακτώσεως και σφαίρες (...) κατασχέθηκαν» πρόσθεσε η ίδια πηγή, δέκα ημέρες μετά την ανακατάληψη της Χερσώνας από τον ουκρανικό στρατό.

«Οι εργασίες που αποσκοπούν να εξακριβώσουν τους τόπους όπου βρίσκονται αίθουσες βασανιστηρίων και παράνομης κράτησης ανθρώπων θα συνεχιστούν» δήλωσε η ουκρανική γενική εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι θέλει επίσης να «ταυτοποιήσει όλα τα θύματα».

Αφότου απελευθερώθηκε η Χερσώνα στις 11 Νοεμβρίου, το Κίεβο κατήγγειλε επανειλημμένα ρωσικά «εγκλήματα πολέμου» και «ωμότητες» στην περιοχή της Χερσώνας.

Η Μόσχα δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής σε αυτές τις κατηγορίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM