NEO VIDCAST

Ο τέως πρόεδρος της Νότιας Κορέας αναγκάζεται να αφήσει τα σκυλιά που του δώρισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο τέως πρόεδρος της Νότιας Κορέας αναγκάζεται να αφήσει τα σκυλιά που του δώρισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/CHEONG WA DAE PRESS/HANDOUT
0

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν σκοπεύει να αφήσει δύο σκυλάκια που είχε λάβει ως δώρο από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Λόγος της απόφασης φαίνεται να είναι οι διαφορές μεταξύ αυτού και της τρέχουσας κυβέρνησης για το ποιος πρέπει να φροντίζει τα ζωάκια. 

Ο Κιμ είχε κάνει δώρο τα σκυλιά στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο κατά τη διάρκεια της συνόδου τους το 2018, η οποία είχε ως στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων των δύο πλευρών. 

Κράτησε τα τετράποδα μέχρι τη λήξη της θητείας του, τον Μάιο, και στη συνέχεια ζήτησε να παραμείνουν τα ζώα υπό τη φροντίδα του, παρότι είναι υπό κρατική ιδιοκτησία. Η απόφαση ήταν θετική και όλα τα έξοδα καλύπτονταν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υπολογίζεται πως λάμβανε περί τα 1.800 δολάρια τον μήνα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε το γραφείο του υπήρξε μία «αναπάντεχη διαφωνία» μεταξύ της νέας κυβέρνησης και του τέως προέδρου για το ζήτημα. 

«Το προεδρικό γραφείο φαίνεται να είναι αρνητικό απέναντι στην ανάθεση της διαχείρισης των σκύλων στον πρώην πρόεδρο Μουν» ανέφερε το γραφείο του, συμπληρώνοντας πως σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει περιθώριο για διαφωνίες, παρότι θα λυπηθεί πολύ γιατί έχει δεχθεί με τα τετράποδα. 

Η πλευρά του νέου προέδρου, Γιουν Σουκ-γέολ, ανέφερε πως δεν υπήρξε σχετική παρέμβαση από εκείνον στις συζητήσεις. Η οικογένειά του έχει ήδη τέσσερα σκυλιά και τρεις γάτες. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM