Κέιπτ Τάουν: Κλέφτες «ξήλωσαν» ολόκληρο σχολείο -Άρπαξαν από τούβλα μέχρι πίνακες

Κέιπτ Τάουν: Κλέφτες «ξήλωσαν« ολόκληρο σχολείο -Άρπαξαν από τούβλα μέχρι πίνακες Facebook Twitter
Φωτ: Facebook
0

Τίποτα δεν έμεινε από το σχολείο Uitzig στο Κέιπ Τάουν, καθώς κλέφτες άρπαξαν τα πάντα, από τούβλα μέχρι κεραμίδια.

Από τότε που η τοπική αυτοδιοίκηση έκλεισε το σχολείο και 100 μαθητές μεταφέρθηκαν σε άλλα, κλέφτες βρήκαν ευκαιρία να αρπάξουν ό,τι μπορούν από το κτίριο.

Μέσα σε έξι μήνες, τα είχαν «σηκώσει» όλα, από τούβλα, παράθυρα και κεραμίδια, μέχρι τουαλέτες ηλεκτρικά και υδραυλικά συστήματα και πίνακες.

Μια φωτογραφία από το Google Earth που τραβήχτηκε πριν το σχολείο κλείσει έδειχνε το σχολείο άθικτο, ενώ μερικά χρόνια αργότερα δεν είχε μείνει σχεδόν τίποτα.

Ένας πρώην επιστάτης του σχολείου, που δεν θέλησε να κατονομαστεί από φόβο για αντίποινα συμμοριών δήλωσε: «Ήταν ένα καλό σχολείο, αλλά με την πάροδο των ετών συμμορίες ναρκωτικών κατέλαβαν την περιοχή. Οι μαθητές φοβήθηκαν, συνέχεια γινόντουσαν βανδαλισμοί και το σχολείο ρήμαζε και στο τέλος, το 2019, έκλεισε εντελώς».

Στη συνέχεια τόνισε: «Δεν αστειεύομαι όταν λέω ότι την επομένη του κλεισίματος οι κλέφτες μπήκαν μέσα και άρπαξαν το σχολείο τούβλο-τούβλο και παράθυρο -παράθυρο μέχρι που χάθηκαν όλα. Δεν έμεινε τίποτα εκτός από τα τσιμεντένια δάπεδα όπου ήταν τα κτίρια και τώρα είναι απλώς ένας εγκαταλελειμμένος ανοιχτός χώρος όπου συχνάζουν κακοί άνθρωποι».

Από την πλευρά του ο Fareed Jansen από το Manenberg Business Forum εξήγησε: «Όταν έχεις προβλήματα έλλειψης στέγης και τα τούβλα πωλούνται για 50 λεπτά τότε ο κόσμος θα τα αγοράσει. Δεν βλέπουν τα αγαθά ως κλεμμένα αλλά ως ανάγκη για να χτιστούν σπίτια».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, Bronagh Hammond, σχολίασε ότι εξιατίας «γκανγκστερ και βανδαλισμού» το σχολείο ήταν καταδικασμένο.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με την Daily Mail, παρά τους φρουρούς και τα συρματοπλέγματα, συμμορίες έμπαιναν και απειλούσαν δασκάλους, μαθητές, ακόμη και τους φύλακες.

«Στο τέλος ξοδεύαμε τόσα πολλά χρήματα για επισκευές για να κρατήσουμε το Uitzig που δεν είχε νόημα και απορροφούσε πόρους από τα άλλα σχολεία μας», είπε.

«Μέσα σε λίγες ημέρες από τότε που το σχολείο έκλεισε τις πύλες του και παρά την ασφάλεια που είχε μείνει πίσω, τα μέλη της κοινότητας μπήκαν μέσα και έκλεψαν ό,τι είχε απομείνει», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WALL STREET JOURNAL ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Wall Street Journal: Ο πόλεμος στο Ιράν δίνει στους αντιπάλους των ΗΠΑ «μια ματιά σε πραγματικό χρόνο» για τον αμερικανικό στρατό

Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του αμερικανικού στρατού
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM