Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 67 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 67 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στις νότιες Φιλιππίνες, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για τη διάσωση κατοίκων ορεινού χωριού, το οποίο θάφτηκε στη λάσπη. 

Μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Nalgae, τα ορμητικά νερά, παρασύροντας λάσπη, πέτρες και πεσμένα δέντρα, κάλυψαν το χωριό Κουσιόνγκ, όπου έχασαν τη ζωή τους οι περισσότεροι από τους 50 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην περιοχή γύρω από την πόλη Ντατού Οντίν Σινσουάτ. 

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 67 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις Facebook Twitter

Παρόμοιες κατολισθήσεις έπληξαν χωριά στις κοντινές πόλεις Ντατού Μπλα Σινσουάτ και Ούπι, όπου έχασαν τη ζωή τους άλλοι 17 άνθρωποι. Έντεκα άτομα αγνοούνται και οι τραυματίες ανέρχονται σε 31, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών. 

Εξαιτίας των βροχοπτώσεων πλημμύρισαν εννέα πόλεις, κατά κύριο λόγω αγροτικές, γύρω από την πόλη Κοταμπάτο, που επίσης πλημμύρισε, στο νησί Μιντανάο. 

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 67 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις Facebook Twitter

Διασώστες με βάρκες απομάκρυναν κατοίκους που είχαν ανέβει στις σκεπές σπιτιών για να γλιτώσουν, ενώ ο στρατός διέθεσε φορτηγά, για τη μεταφορά ανθρώπων που έμειναν άστεγοι. Στις περισσότερες περιοχές τα νερά έχουν υποχωρήσει, όχι όμως και στο Κοταμπάτο. Στο μεταξύ, οι αρχές προειδοποίησαν για νέες πλημμύρες τις επόμενες ώρες, καθώς συνεχίζονται οι σφοδρές βροχοπτώσεις. 

Με πληροφορίες από AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM