Πέθανε στα 78 της η δημιουργός του scrunchie, Rommy Hunt Revson

Πέθανε στα 78 της η δημιουργός του Scrunchie, Rommy Hunt Revson Facebook Twitter
Φωτ: Rommy Revson Estate
0

Η Rommy Hunt Revson, η γυναίκα που δημιούργησε το scrunchie, «έφυγε» από τη ζωή στα 78 της χρόνια.

Η Revson πέθανε σε δωμάτιο ξενοδοχείο κοντά στην κλινική Mayo στο Ρότσεστερ, όπου νοσηλευόταν για τη νόσο του Cushing και το σύνδρομο Ehlers-Danlos, όπως δήλωσε ο ξάδελφός της, Τσαρλς Μπράουερ.

Ο δικηγόρος της, Άλαν Ρόθφελντ, γνωστοποίησε ότι αιτία του θανάτου ήταν η ρήξη της ανιούσας αορτής.

Όταν αποφάσισε να δημιουργήσει το scrunchie

Η Rommy Hunt Revson ήταν εκείνη που εμπνεύστηκε το scrunchie, ένα κομμάτι υφάσματος που πιάνει τα μαλλιά χωρίς να τα καταστρέφει.

«Δεν ξέρω γιατί, αλλά αποφάσισα κάπως να δημιουργήσω κάτι που χρησιμοποιούσε ύφασμα αντί για πλαστικό για τα μαλλιά», είχε πει η Revson στο Talk Business & Politics.

«Οι φίλοι μου προσπάθησαν να με κάνουν να το παρατήσω και να πάω μαζί τους στην παραλία καθώς το καλοκαίρι τελείωνε», πρόσθεσε, «αλλά κάτι μου έλεγε να συνεχίσω να δουλεύω σε αυτό το αξεσουάρ μαλλιών».

Τότε, η Revson αγόρασε μια ραπτομηχανή, έμαθε να ράβει και συνδύασε ύφασμα με λάστιχο σε κάτι που αποκάλεσε scunci, δίνοντάς του το όνομα του κανίς της.

Μέσα σε ένα χρόνο πήρε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδιασμού, το οποίο προστάτευε την εμφάνιση αλλά όχι το πώς ήταν φτιαγμένο, και πήρε άδεια.

Το scunci έγινε σύντομα γνωστό ως scrunchie και αυτό το φθηνό αξεσουάρ μαλλιών βρισκόταν παντού στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και του 1990. Το φορούσαν εκατομμύρια γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων σταρ όπως η Madonna, η Τζάνετ Τζάκσον, η Ντέμι Μουρ, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και οι δίδυμες Όλσεν.

«Η Rommy ήταν μια έξυπνη γυναίκα που κατάφερε να πάρει ένα αξεσουάρ μαλλιών που στα χέρια οποιουδήποτε άλλου θα ήταν αντικείμενο υπαίθριων αγορών», δήλωσε ο Lewis Hendler, κορυφαίο στέλεχος και δικηγόρος στο New L&N Marketing and Sales, κάτοχος της άδειας της Revson από το 1989 μέχρι το 2001.

«Η αίσθηση που είχε για τη μόδα της έδωσε τη δυνατότητα να το μετατρέψει από ένα χρηστικό στήριγμα μαλλιών σε ένα αντικείμενο μόδας», πρόσθεσε στους NY Times.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM