Ιτούδης: «Το μπάσκετ δεν θα σου δώσει να φας, έλα να μας βοηθήσεις στα σπαράγγια», μου έλεγε η μάνα μου

Ιτούδης: «Το μπάσκετ δεν θα σου δώσει να φας, έλα να μας βοηθήσεις στα σπαράγγια», μου έλεγε η μάνα μου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Παραδέχεται ότι δεν έχει παίξει ποτέ μπάσκετ επαγγελματικά παρά μόνο ερασιτεχνικά. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον coach Ιτούδη να κυριαρχrεί στα παρκέ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στους 8 της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης με πολλούς να ονειρεύονται την πρώτη θέση και όχι άδικα.

Ο ίδιος σεμνός και μετρημένος, μιλώντας στο Mega αποκάλυψε ότι θυμάται τη μητέρα του να του λέει πως «Το μπάσκετ δεν θα σου δώσει να φας, έλα να μας βοηθήσεις στα σπαράγγια».

Ο ίδιος ωστόσο ήξερε τι ήθελε να κάνει. Πήγε στην Γιουγκοσλαβία. Με αφορμή έναν ξάδελφο της μητέρας του που σπούδασε στην Βουλγαρία, άρχισε να ψάχνει την καλύτερη προπονητική σχολή.

«Πήγα στην ακαδημία του Ζάγκρεμπ. Γινόταν εμφύλιος με μάχες 70 χλμ μακριά και το πανεπιστήμιο λειτουργούσε» όπως λέει ενώ όπως θυμάται προσπαθούσε να λέει στη μητέρα του ότι όλα ήταν καλά.

«Ήμουν στο κέντρο όταν έπεσε αρκετά κοντά μία οβίδα διασποράς» θυμάται από εκείνη την εποχή.

«Κάποια στιγμή θα “πέσουμε” όλοι, ο στόχος όμως είναι να πέσουμε μπροστά και να γίνουμε καλύτεροι από τις αποτυχίες» λέει χαρακτηριστικά ενώ δεν κρύβει τη μεγάλη του αγάπη για την γυναίκα και την κόρη του.

Η γυναίκα του με την οποία γνωρίστηκαν το 1999, του είχε πει ότι ήταν γουρλού. Έχει απολυθεί μόνο μία φορά στη ζωή του αν και είχε κερδίσει το προηγούμενο παιχνίδι. Γνωρίστηκαν μετά από αυτή την απόλυση. Έκτοτε δεν έχει απολυθεί ποτέ.

«Η γυναίκα μου και η κόρη μου άλλαξαν την καθημερινότητά τους για να υποστηρίξουν εμένα. Είχα συμφωνήσει μαζί τους ότι το καλοκαίρι είναι δικό τους, τώρα ανήκει στην εθνική και είναι τιμή, πρόκληση και μεγάλη ευθύνη» είπε.

Η 17χρονη κόρη του δεν ασχολείται με τον αθλητισμό ενώ η σύζυγός του είχε παίξει επαγγελματικά βόλεϊ στο ΠΑΟΚ.

Στις άγνωστες πτυχές της ζωής του είναι η αγάπη του για τον χορό. Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει γνωρίζει όλους τους χορούς της ανατολικής Ρωμυλίας. «Μου αρέσει να διαβάζω και να αθλούμαι» συμπληρώνει ενώ λέει πως έχει πάει και σε πολιτιστικό σύλλογο όπου έμαθε να χορεύει καλαματιανό, ποντιακά και άλλους χορούς.

Ο εθνικός coach μίλησε και για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό. «Πέρασα κορωνοϊό από τους πρώτους. Δεν ήθελα να νοσηλευτώ και τα πνευμόνια είχαν το ένα 20% και το άλλο 15% (οξυγόνο). Πέρασα 9 μήνες με υψηλό πυρετό και τρόμαξα» είπε ενώ έσπευσε να ευχαριστήσει δημοσίως το νοσοκομείο «Σωτηρία» και την κ. Πουλάκου για τη φροντίδα που του παρείχαν τις ημέρες νοσηλείας του.

Το όνειρό του δε, είναι να μείνει στο μπάσκετ για «όσο μπορεί και όσο θέλει να προσφέρει».

Με πληροφορίες του Mega

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM