Ουκρανία: «Ένας περιορισμένος πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να αποκλειστεί»

Ουκρανία: «Ένας περιορισμένος πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να αποκλειστεί» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Η απειλή της Ρωσίας για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων «δεν μπορεί να αγνοηθεί» δήλωσε σήμερα ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Βάλερι Ζαλούζνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα τέτοιο χτύπημα εναντίον της Ουκρανίας θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο.

«Υπάρχει άμεση απειλή χρήσης, υπό ορισμένες συνθήκες, τακτικών πυρηνικών όπλων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε ο στρατιωτικός αξιωματούχος στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Ο Ζαλούζνι εκτιμά ότι σε ένα τέτοιο σενάριο «δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα μιας άμεσης εμπλοκής των κορυφαίων χωρών του κόσμου σε μια περιορισμένη πυρηνική σύγκρουση, στην οποία η προοπτική ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου είναι ορατή». 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM