Δυσοίωνη εκτίμηση της Goldman Sachs: «Οι λογαριασμοί ρεύματος στην Ευρώπη θα αυξηθούν κατά 2 τρισ. ευρώ»

Δυσοίωνη εκτίμηση της Goldman Sachs: «Οι λογαριασμοί ρεύματος στην Ευρώπη θα αυξηθούν κατά 2 τρισ. ευρώ» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι λογαριασμοί του ρεύματος για τους Ευρωπαίους καταναλωτές θα αυξηθούν κατά δύο τρισεκατομμύρια ευρώ στα χειρότερα επίπεδά τους, στις αρχές του 2023, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs.

Ο επενδυτικός οίκος καλεί σε κυβερνητικές παρεμβάσεις καθώς υπολογίζει ότι οι λογαριασμοί στο αποκορύφωμά τους, θα αντιστοιχούν στο 15% του ΑΕΠ της Ευρώπης, προειδοποιεί ο οίκος.

«Κατά την άποψή μας, η αγορά εξακολουθεί να υποτιμά το βάθος, την έκταση και τις δομικές συνέπειες της κρίσης. Πιστεύουμε ότι αυτές θα είναι ακόμα βαθύτερες από την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970», σημειώνουν οι αναλυτές.

Παράλληλα, ο οίκος θεωρεί ότι οι επενδυτές είναι υπερβολικά απαισιόδοξοι για την επίδραση των προσπαθειών των εποπτικών αρχών, καθώς κάποια από τα βήματα που εξετάζονται  θα μπορούσαν να περιορίσουν την αύξηση των τιμολογίων, τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και κατ΄ επέκταση τις πιέσεις στις μετοχές του κλάδου.

Όσον αφορά την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, η Goldman Sachs θεωρεί ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 650 δισεκατομμύρια ευρώ από τους λογαριασμούς ρεύματος. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM