ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Dreamer: Το Fortnite εισάγει την πρώτη τρανς ηρωίδα στο βιντεοπαιχνίδι

Dreamer: Το Fortnite εισάγει την πρώτη τρανς ηρωίδα στο βιντεοπαιχνίδι Facebook Twitter
0

Αυτόν τον Σεπτέμβριο το Rainbow Royale του Fortnite θα επιστρέψει με έναν νέο χαρακτήρα.

Είναι το ετήσιο ΛΟΑΤΚΙ+ Pride event του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού, με νέο queer και trans περιεχόμενο για τους παίκτες. Σύμφωνα με εικόνες που διέρρευσαν την Τρίτη, το φετινό event μπορεί να περιλαμβάνει τον πρώτο τρανς χαρακτήρα του παιχνιδιού, την Dreamer.

Η Dreamer, γνωστή και ως Nia Nal, είναι μία σπάνια υπερηρωίδα που δημιουργήθηκε αρχικά για την τηλεόραση και στη συνέχεια έκανε το «άλμα» στα κόμικς. Τον χαρακτήρα υποδύεται η τρανς ηθοποιός και ακτιβίστρια Nicole Maines στο Supergirl του The CW. Ήταν επίσης η πρώτη τρανς ηρωίδα στην τηλεόραση.

Dreamer: Το Fortnite εισάγει την πρώτη τρανς ηρωίδα στο βιντεοπαιχνίδι Facebook Twitter

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω του περίφημου HYPEX από τον οποίο διαρρέουν συχνά στο Twitter τα τελευταία νέα για το Fortnite. Το HYPEX ανέβασε στο Twitter στιγμιότυπα από το νέο Pride swag του παιχνιδιού νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Εκτός από την Dreamer, η ενημέρωση θα δίνει επίσης στους παίκτες τη δυνατότητα να παίξουν με ένα σωρό αντικείμενα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, όπως μια γιγαντιαία σφύρα που ονομάζεται "Kaleido-crusher". Η μουσική λόμπι έχει τον τίτλο "Say It Proud" και οι χαρακτήρες έχουν τη δυνατότητα να βουτούν με χορευτικές φιγούρες. 

Το HYPEX ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με της Dreamer να επιδεικνύει μερικές από τις νέες κινήσεις του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένης της βουτιάς.

Τελευταίο, αλλά μη εξαιρετέο, οι παίκτες θα μπορούν επίσης να επιβιβαστούν σε ένα λεωφορείο Rainbow Battle Bus, στιγμιότυπο του οποίου δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον iFireMonkey που αναρτά τακτικά τις τελευταίες ειδήσεις για το βιντεοπαιχνίδι. Το λεωφορείο είναι διακοσμημένο όχι μόνο με ουράνια τόξα, αλλά και με λευκές, ροζ και μπλε λωρίδες - όχι ακριβώς με τη σειρά της τρανς σημαίας, αλλά το πνεύμα είναι εκεί. 

Το Rainbow Royale θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, αλλά το παιχνίδι έχει ήδη πάρει τις πρώτες ενημερώσεις με ένα εκπληκτικό update του εικονικού ουρανού, ο οποίος είναι γεμάτος με αποχρώσεις του ουράνιου τόξου που παραπέμπουν σε κάποιο εξωπραγματικό βόρειο σέλας.
 

«Ωστόσο, όλο αυτό το υπέροχο νέο ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι τρανς εργαζόμενοι στην Epic Games φέρεται να αντιμετωπίζουν συχνά ένα εχθρικό περιβάλλον. Νωρίτερα φέτος, ένας πρώην εργαζόμενος της εταιρείας με το ψευδώνυμο Gregor, κατήγγειλε ότι η σύμβασή του τερματίστηκε επειδή εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι τρανς εργαζόμενοι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων για το gaming The Gamer.

Ο Gregor, ο οποίος χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες he/they, ισχυρίστηκε ότι το τρανς προσωπικό χαρακτηριζόταν τακτικά με λανθασμένους χαρακτηρισμούς στις συναντήσεις, με την Epic Games να αρνείται να ενεργοποιήσει τις επιλογές του Slack και του Zoom για τους εργαζόμενους ώστε να περιλαμβάνουν αντωνυμίες με το όνομά τους.

TV & Media
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM