Καλιφόρνια: Αυτοκινητόδρομος καλύφθηκε από ντομάτες- Ατυχήματα και κυκλοφοριακό κομφούζιο

Καλιφόρνια: Αυτοκινητόδρομος καλύφθηκε από ντομάτες- Ατυχήματα και κυκλοφοριακό κομφούζιο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Η μυρωδιά ντομάτας δεν είναι κάτι σπάνιο στην κομητεία Σολάνο της Καλιφόρνια, καθώς μεγάλα φορτηγά μεταφέρουν το προϊόν προς τα νότια. Επίσης, κάποιες φορές ντομάτες πέφτουν κατά τη μεταφορά. Αυτό που συνέβη όμως τη Δευτέρα δεν είχε προηγούμενο στην περιοχή.

Περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας περισσότερες από 150.000 ντομάτες σκορπίστηκαν στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 80, εν μέσω έντονης κυκλοφορίας. Ένα μεγάλο φορτηγό συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, εξετράπη της πορείας του, χτύπησε με άλλο όχημα και κατέληξε στη διαχωριστική νησίδα, με συνέπεια το φορτίο του να καταλήξει στο οδόστρωμα. 

Οι λωρίδες του αυτοκινητόδρομου καλύφθηκαν από ντομάτες σε απόσταση περίπου 61 μέτρων, δημιουργώντας μια κόκκινη μάζα, με βάθος «60 εκατοστά», σύμφωνα με τον Τζέισον Τάιχαρστ, από την τροχαία αυτοκινητόδρομων της Καλιφόρνια. 

Καλιφόρνια: Αυτοκινητόδρομος καλύφθηκε από ντομάτες- Ατυχήματα και κυκλοφοριακό κομφούζιο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter

Δεν άργησαν να προκληθούν τα προβλήματα. Οι οδηγοί άρχισαν να πατούν τις ντομάτες, δημιουργώντας ένα μείγμα ντομάτας, λαδιού και βρωμιάς και οι δρόμοι έγιναν επικίνδυνα ολισθηροί. «Μόλις η φλούδα της ντομάτας πέσει στην άσφαλτο, είναι σαν να περπατάς στον πάγο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάιχαρστ. 

Ακολούθησαν συγκρούσεις οχημάτων. Τρεις οδηγοί, ανάμεσά τους εκείνος του φορτηγού με τις ντομάτες, τραυματίστηκαν ελαφρά και ένα ακόμη άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι. 

Καλιφόρνια: Αυτοκινητόδρομος καλύφθηκε από ντομάτες- Ατυχήματα και κυκλοφοριακό κομφούζιο Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter

Η τροχαία έκλεισε σχεδόν όλες τις λωρίδες και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου, κάτι που προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ συνεργεία καθαρισμού προσπαθούσαν να απομακρύνουν το στρώμα ντομάτας. Τελικά η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε πλήρως περίπου στις 15:00. 

«Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, κάτι που εύκολα θα μπορούσε να συμβεί», σημείωσε ο Τάιχαρστ. Η τροχαία της Καλιφόρνια, πρόσθεσε, έχει έρθει και στο παρελθόν αντιμέτωπη με ανάλογα περιστατικά με ντομάτες στο Σολάνο, αλλά όχι σε αυτή την έκταση και σε δρόμους με λιγότερη κίνηση. 

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM