ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Θάνατος ναυτικής δοκίμου: Στην Τυνησία που είχαν δέσει τα πολεμικά πλοία αναζητούν απαντήσεις

Πλοία πολεμικού ναυτικού Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Στην Τυνησία αναζητούνται απαντήσεις για τον θάνατο της ναυτικής δοκίμου, που άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Νάπολης

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου, όταν το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς», στο οποίο επέβαινε η 19χρονη Θάλεια και η φρεγάτα «Κανάρης» με τους υπόλοιπους ναυτικούς δοκίμους, έδεσαν στην Τυνησία, στο λιμάνι Λαγκουλέτ. 

Ερευνάται εάν σε κάποια έξοδο από τα πλοία η ναυτική δόκιμος ήπιε ή έφαγε κάτι, που προκάλεσε δηλητηρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος». Χθες, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε ότι η 19χρονη κατέληξε τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου και πως διερευνώνται τα ακριβή αίτια του θανάτου της. 

Την Τρίτη, η πρωτοετής ναυτική δόκιμος, που επέβαινε στο πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς», στο πλαίσιο θερινού εκπαιδευτικού πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο στη Νάπολη, καθώς «παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας». Το πρωί της 24ης Αυγούστου η κλινική εικόνα της «παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση» και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε το πρωί της επόμενης ημέρας. 

Πριν από κάποιες ημέρες η 19χρονη είχε νοσήσει εν πλω από κορωνοϊό, αλλά όταν τα πλοία βρέθηκαν στην Τυνησία, ήταν αρνητική, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα». Όμως, ενδέχεται να ήταν εξασθενημένος ο οργανισμός της μετά τη νόσηση. 

Χθες, ο αδελφός της 19χρονης δοκίμου μίλησε για την ενημέρωση που είχε η οικογένεια. Το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκαν ήταν από γιατρό. «Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι. Ο γιατρός μάς είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό- αλλά ελεγχόμενο- και νιώθει κόπωση στα γόνατα», δήλωσε χθες στο Mega. 

«Μας πήραν εχθές να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να πάνε να την στηρίξουν. Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πώς και πώς», συμπλήρωσε. 

Άλλοι δύο από τους φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, οι οποίοι συμμετέχουν στον θερινό εκπαιδευτικό πλου, εμφάνισαν χαμηλό πυρετό και στομαχόπονο. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Νάπολης όπου βρισκόταν η 19χρονη. Τα συμπτώματά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπουν σε δηλητηρίαση και έχουν ενημερωθεί οι οικογένειές τους. 


 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM