ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Μητέρα παιδιού στο φάσμα του αυτισμού καταγγέλλει τον Ρονάλντο μετά την επίθεση στον γιο της - «Μεγάλος αλαζόνας»

'Arrogant' Ronaldo reduces mum of autistic child to tears with 'intimidating' phone call Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Peter Powell
0

Συνέχεια λαμβάνει το ζήτημα που ανέκυψε με τον ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρόναλντο, ο οποίος «επιτέθηκε», όπως καταγγέλλει η οικογένεια, κατά παιδιού με αυτισμό μετά από αγώνα της ομάδας του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  

Ο αθλητής, σε κατάσταση οργής μετά την ήττα από την Έβερτον, πέταξε από το χέρι του Τζέικομπ Χάρντινγκ το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 14χρονος, που είναι οπαδός της Έβερτον, θεωρούσε τον Ρόναλντο είδωλό του, αλλά απέμεινε με ένα μελανιασμένο, πρησμένο χέρι μετά το χτύπημα. 

Η μητέρα του, Σάρα Κέλι, καταγγέλλει πως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον 37χρονο, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα πολεμήσει οποιαδήποτε προσφυγή σε βάρος του

Ο ποδοσφαιριστής δεν προσφέρθηκε να αντικαταστήσει το σπασμένο κινητό τηλέφωνο, είπε και συμπλήρωσε πως ο 14χρονος γιος της έχει γίνει στόχος troll του διαδικτύου που επιχειρούν να τον ενοχοποιήσουν για το περιστατικό. 

Μία μέρα μετά το συμβάν ένας άνδρας ονόματι Σέρχιο, που συστήθηκε ως ο ατζέντης του παίκτη, την κάλεσε και της ζήτησε να συναντηθεί με τον 37χρονο. Αρνήθηκε, αλλά ο καλών τη ρώτησε: «Ξέρεις ποιος είναι ο Ρονάλντο

Απάντησε πως φυσικά και γνωρίζει και επέμεινε στο όχι, πριν κλείσει το τηλέφωνο. «Έτρεμα και έκλαιγα. Ένιωσα εξευτελισμένη. Πώς τολμούν;»

Δύο ημέρες αργότερα έλαβε άλλο τηλεφώνημα, στο οποίο την ενημέρωσαν πως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θέλει να μιλήσουν. Η επικοινωνία έλαβε χώρα, σύμφωνα με την ίδια, αλλά οι εντυπώσεις της μητέρας ήταν οι χείριστες.

Τον περιέγραψε ως «τον πιο αλαζόνα άνθρωπο που έχω μιλήσει ποτέ μου». 

«Με ρώτησε εάν θέλω να πάω και να γνωρίσω την οικογένειά του. Μου είπε: "Δεν είμαι κακός πατέρας". Του είπα: "Δεν είπα ποτέ ότι είσαι κακός πατέρας". Είπε: "Είχα άσχημα παιδικά χρόνια, έχασα τον πατέρα μου" και του είπα: "Όλοι έχουν μία ιστορία Ρονάλντο, και εγώ έχασα μικρή τον πατέρα μου, είχα καρκίνο"». 

Όπως συνέχισε, την αποκαλούσε συνεχώς «Τζακ»  αγνοώνοντας τ΄όνομά της, ενώ «δεν αναφέρθηκε ποτέ στον Τζέικομπ ονομαστικά, αλλά πάντα ως "το αγόρι"». Σημείωσε πως «γνωρίζω ότι το αγόρι έχει προβλήματα» με τη μητέρα να σπεύδει να τον διορθώσει λέγοντας πως «δεν έχει προβλήματα, έχει μία αναπηρία. Εσύ είσαι αυτός με το πρόβλημα». 

Αρνήθηκε, σύμφωνα πάντα με τη μητέρα, ότι έχει κάνει κάτι λάθος καθώς δεν «κλώτσησε, σκότωσε ή γρονθοκόπησε κανέναν». Η φράση αυτή την εξαγρίωσε, όπως παραδέχθηκε, και τον ρώτησε τι ήταν αυτό που έκανε στον γιο της; 

«Είπε που δεν θέλει το θέμα στα μέσα ενημέρωσης ή στο δικαστήριο. Μου είπε πως έχει καλή νομική ομάδα, θα νικούσε και θα πάλευε μέχρι το τέλος. Είπε πως ξέρει πώς να παίξει τα ΜΜΕ». 

Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης συνομιλίας τους, ο Ρόναλντο φέρεται να τη ρώτησε τι θέλει από εκείνον, με εκείνη να απαντά πως δεν επιθυμεί απολύτως τίποτα και πως η αστυνομία έχει αναλάβει την υπόθεση. 

«Έκλεισα το τηλέφωνο και με είχε κάνει να αμφισβητήσω τον εαυτό μου, λες και είχα κάνει κάτι λάθος. Ήταν έρευνα της αστυνομίας και εγώ ήμουν μάρτυρας. Ένιωσα οργισμένη και φοβισμένη που τού είχαν δώσει τον αριθμό μου. Δεν αντικατέστησε καν το κινητό του γιου μου. Την ίδια ώρα, τα troll έχουν κάνει τη ζωή μου κόλαση». 

Όπως εξομολογήθηκε, φοβάται να βγει από το σπίτι της και είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση. «Μας έκαναν τους εγκληματίες και τον Ρονάλντο το αθώο θύμα». 

Πλέον σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον του και του συλλόγου του. «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί δεν έχει υπάρξει. Θέλω να λογοδοτήσει για ό,τι έκανε. Ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε». 

Μετά το συμβάν, ο ποδοσφαιριστής είχε ζητήσει συγγνώμη για το ξέσπασμά του και είχε προσφερθεί να καλέσει την οικογένεια σε έναν αγώνα στο Ολντ Τράφορντ, κάτι που δεν δέχθηκαν.

Με πληροφορίες από Mirror

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ