Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική

Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για επεκτατική πολιτική, έκανε ο Ομέρ Τσελίκ, απαντώντας στα όσα δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τα ελληνοτουρκικά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN

«H δήλωση του Μητσοτάκη ότι η Τουρκία επιδιώκει “την αναβίωση νεο-οθωμανικών ρεβιζιονιστικών φαντασιώσεων” είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, AKP. 

«Αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες σοβαρές προκλήσεις από την Τουρκία, νομίζω πως ο πρόεδρος Ερντογάν θα έκανε καλό στους πολίτες του εάν προσπαθούσε να αναζωογονήσει την τουρκική οικονομία παρά να επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο νεοθωμανικές επιδιώξεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξη στο CNN. 

«Ο Μητσοτάκης ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική. Απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ σε διαδοχικές αναρτήσεις του, στις οποίες έκανε αναφορά και στο Καστελόριζο. 

«Υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί με επιφάνεια 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα έχει υφαλοκρηπίδα 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτή είναι η επιθετική και επεκτατική πολιτική», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του AKP. 

«Ο ισχυρισμός ότι το Καστελόριζο έχει θαλάσσια περιοχή 4.000 φορές μεγαλύτερη από την έκτασή του είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε και χαρακτήρισε «κωμικοτραγικό» ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί για επεκτατισμό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που είχε δυσκολίες να πληρώσει ακόμη και μερικά δισεκατομμύρια του ελληνικού χρέους, αύξησε τον αμυντικό εξοπλισμό κατά πέντε φορές δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικούς σκοπούς και ακολουθεί μια επιθετική πολιτική στην ανατολική Ευρώπη», συνέχισε ο Τσελίκ. 

«Η ελληνική αντιπολίτευση στρέφει την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση για ξένες χώρες. Το μήνυμά μας στον Μητσοτάκη είναι ότι το να μετατρέπει τη χώρα του σε φρουρά για τρίτες χώρες δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα της Ελλάδας», κατέληξε ο Τούρκος αξιωματούχος. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM