ΗΠΑ: Περίπου το 1/3 της Gen Z επέστρεψε στο πατρικό - και δε σχεδιάζει να φύγει άμεσα

ΗΠΑ: Περίπου το 1/3 της Gen Z επέστρεψε στο πατρικό - και δε σχεδιάζει να φύγει άμεσα Facebook Twitter
0

Περίπου το ένα τρίτο των νέων Αμερικανών, ηλικίας μεταξύ 18 και 25, εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι των γονιών ή συγγενών τους, σύμφωνα με νέα έρευνα, χωρίς διαφαινόμενη σκέψη μετακόμισης ή άλλης μακροπρόθεσμης στεγαστικής λύσης.

Με τον πληθωρισμό στα ύψη που σημαίνει υψηλές τιμές για σχεδόν τα πάντα, από ενοίκιο και φαγητό μέχρι διασκέδαση, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η επιλογή της λεγόμενης Gen Z, σχολιάζουν οι αναλυτές. 

Η έρευνα διενεργήθηκε διαδικτυακά από τη Credit Karma, μια πλατφόρμα προσωπικής χρηματοδότησης, σε δείγμα 1.022 νέων στις ΗΠΑ μεταξύ 10 και 15 Ιουνίου. 

Από την αρχή της πανδημίας, πλήθος νέων επέστρεψαν στα πατρικά τους, καταδεικνύουν οι κατά καιρούς μελέτες. Μια ανάλυση του 2020 από τη Zillow έδειξε πως περίπου 2,7 εκατομμύρια νέοι στις Ηνωμένες Πολιτείες μετακόμισαν στο πατρικό ή το σπίτι των παππούδων τους τον Μάρτιο και τον Απρίλιο εκείνου του έτους, του πρώτου της πανδημίας. 

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο στην τελευταία έρευνα είναι πως η επιστροφή στην οικογενειακή στέγη συχνά θεωρείται ως μόνιμη λύση διαμονής, ακόμη και εν μέσω μιας ισχυρής αγοράς εργασίας, σημειώνει η Κολίν ΜακΚρίρι, αξιωματούχος της Credit Karma. 

«Η πανδημία είχε τεράστια επίπτωση εδώ. Αυτή η ηλικιακή ομάδα πιθανώς στάλθηκε σπίτι από το πανεπιστήμιο ή δεν είχε δουλειά ή εισοδηματική ασφάλεια για να έχει το δικό της σπίτι» σημειώνει. 

Σύμφωνα με την έρευνα, για όσους κατάφεραν να μην επιστρέψουν στο παιδικό τους δωμάτιο, το 32% ξοδεύει περίπου το ήμισυ του μηνιαίου εισοδήματος στο νοίκι ή σε στεγαστικό δάνειο. 

«Πρόκειται για πολλά λεφτά, ιδίως για έναν πληθυσμό που δε βγάζει πολλά λεφτά» προβλέπει η ΜακΚρίρι που συνιστά πως το ποσό που αποδίδεται στη στέγαση δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 20% του μηνιαίου μισθού. Ωστόσο, πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (28%) απάντησε πως αυτή τη στιγμή δε δύναται να κάνει αποταμίευση. 

Με πληροφορίες από New York Times


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM