LIVE!

Ενοχλημένη η Τζιλ Μπάιντεν για τη «γεμάτη απρόβλεπτα εμπόδια θητεία» του συζύγου της και προέδρου των ΗΠΑ

Ενοχλημένη η Τζιλ Μπάιντεν για τα εμπόδια στα προεδρικά πλάνα του συζύγου της: «Είχε πολλές ελπίδες» Facebook Twitter
Φωτ. EPA/Chris Kleponis/POOL
0

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, εξέφρασε την ενόχλησή της για τη μικρή πρόοδο στα πλάνα του συζύγου της όσον αφορά στη θητεία του στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε ιδιωτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής.

Ο Τζο Μπάιντεν, όπως είπε, αντιμετωπίζει συνεχώς απρόβλεπτες κρίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις παγκόσμιες εξελίξεις. Οι δηλώσεις της αυτές ήρθαν την ώρα που τα ποσοστά δημοφιλίας του Αμερικανού προέδρου είναι στο 33%, ενώ μόλις το 13% των πολιτών κρίνουν πως η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα στοιχεία προκύπτουν από δημοσκόπηση των New York Times.

«Ο πρόεδρος είχε τόσες ελπίδες και σχέδια για τα όσα ήθελε να κάνει, αλλά κάθε φορά έπρεπε να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα της στιγμής» είπε η Μπάιντεν, μιλώντας στους περίπου 24 συμμετέχοντες της εκδήλωσης, η οποία έλαβε χώρα σε ιδιωτική κατοικία. 

Η ίδια ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματίσει επαφή με την Ολένα Ζελένσκα, την πρώτη κυρία της Ουκρανίας, με την οποία είχε και συνάντηση τον Μάιο. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της ατζέντας. 

Όσον αφορά στις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας και την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ κατά των αμβλώσεων, η Μπάιντεν διερωτήθηκε: «Ποιος θα σκεφτόταν ότι θα γίνει; Ναι, μάλλον το είδαμε να έρχεται, αλλά, και πάλι, δεν το πιστεύαμε», αναφέρθηκε, ακόμα, στην ένοπλη βία, χαρακτηρίζοντας την «φρικτή». 

Εμφανίστηκε «απογοητευμένη» με την απόφαση για τις αμβλώσεις και παρότι δήλωσε υπέρ του δικαιώματος στις διαδηλώσεις επί του θέματος, επεσήμανε πως η οργή, από μόνη της, δεν είναι αρκετή. 

«Τόσα πολλά νεαρά κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων και των εγγονών μου, πήγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο και διαδήλωσαν. Λέω, 'Εντάξει, μπράβο σας. Αλλά τι θα κάνετε μετά; Αισθάνεστε καλά για τον εαυτό σας επειδή εκφράσατε τη γνώμη σας, αλλά τι θα κάνετε στη συνέχεια; Ποιο είναι το σχέδιό;"».

Η Μπάιντεν παραδέχθηκε ότι και η ίδια αισθάνθηκε περιορισμένη στον ρόλο της ως πρώτη κυρία και ότι οι εξελίξεις την αποπροσανατόλισαν από τα όσα σκόπευε να κάνει.

«Έλεγα στον εαυτό μου: "Εντάξει, ήμουν δεύτερη κυρία. Εργάστηκα σε κοινοτικά κολέγια. Εργάστηκα με οικογένειες στρατιωτικών, εργάστηκα για τον καρκίνο". Αυτοί, υποτίθεται, ότι ήταν οι τομείς που θα εστίαζα. Αλλά όταν φτάσαμε [σ.σ. στον Λευκό Οίκο], έπρεπε να είμαι, με όλα όσα συνέβαιναν, η πρώτη κυρία της στιγμής». 

Επέκρινε, τέλος, το Κογκρέσο και κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους για την αδιέξοδη ατζέντα της κυβέρνησης. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Charlotte de Witte ακυρώνει την περιοδεία της στην Αυστραλία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Η Charlotte de Witte ακυρώνει την περιοδεία της στην Αυστραλία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Η Charlotte de Witte ακύρωσε τις εμφανίσεις της στην Αυστραλία λόγω των ταξιδιωτικών διαταραχών που προκάλεσε η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Pitch Festival, δεκάδες καλλιτέχνες επηρεάστηκαν από αναδρομολογήσεις πτήσεων, ενώ δύο —μεταξύ τους και η de Witte— δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν.
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης η περιοχή – Το Ιράν κινείται άμεσα για τη διάδοχη

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης η περιοχή – Το Ιράν κινείται άμεσα για τη διάδοχη

Ιράν και Χεζμπολάχ πραγματοποιούν συντονισμένες επιθέσεις κατά του Ισραήλ - Οι ΗΠΑ φέρεται να πήραν την ευθύνη για τη βύθιση του ιρανικού πλοίου στη Σρι Λάνκα - Το Ιράν σπεύδει να διορίσει νέο ηγέτη - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
«Χειροτερεύει κάθε μέρα»: Οι Ιρανοί ζουν με τον φόβο καθώς το Ισραήλ σφυροκοπά την Τεχεράνη

Διεθνή / «Χειροτερεύει κάθε μέρα»: Οι Ιρανοί ζουν μέσα στον φόβο καθώς το Ισραήλ σφυροκοπά την Τεχεράνη

Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι η ένταση στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να κλιμακώνεται, με τις επιπτώσεις να γίνονται αισθητές στις ζωές απλών πολιτών, που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα και τον κίνδυνο
THE LIFO TEAM
Ο Robert De Niro στηρίζει δημόσια την τρανς κόρη του: «Την αγαπώ όπως πριν»

Διεθνή / «Τον αγαπoύσα ως γιο, την αγαπώ ως κόρη»: Ο Robert De Niro στηρίζει δημόσια την τρανς κόρη του

Ο Robert De Niro δήλωσε δημόσια ότι στηρίζει πλήρως την τρανς κόρη του, Airyn De Niro, μετά τη συνέντευξή της στο Them όπου μίλησε για τη μετάβασή της και την επιρροή που είχαν στη ζωή της οι μαύρες γυναίκες. «Την αγαπώ όπως πριν», είπε ο ηθοποιός στο Variety.
THE LIFO TEAM