Μαγιορκίνης: O γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση

Μαγιορκίνης: O γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση εμβολίου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση στην επιδημιολογική εικόνα μέχρι τον Σεμπτέμβριο.

«Οι μεγάλοι άνθρωποι να πάνε να την κάνουν [την τέταρτη δόση]. Μεταξύ 30 και 65 θα πρέπει να το συζητήσουν με το γιατρό τους αν έχουν κάποια προβλήματα υγείας. Ο γενικός πληθυσμός δε χρειάζεται την τέταρτη δόση» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο κ. Μαγιορκίνης προσθέτοντας πως «δεν είναι μεγάλο το όφελος από την τέταρτη δόση για τον γενικό πληθυσμό».

«Για τον γενικό πληθυσμό το πιο πιθανό είναι να γίνει σύσταση για τέταρτη δόση από ένα εμβόλιο που θα έχει μέσα και Όμικρον, δηλαδή θα καλύπτει καλύτερα και αυτή τη μετάλλαξη [...] θα έχουμε διαθεσιμότητα μάλλον από Οκτώβριο», τόνισε.

Πάντως, ανέφερε ότι με τις παρούσες συνθήκες γύρω στους 3.000 πολίτες την ημέρα πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση.

Παράλληλα, απαντώντας για το εάν ο ίδιος θα κάνει την τέταρτη δόση δήλωσε ότι εφόσον δεν έχει πρόβλημα υγείας δε θα το κάνει ενώ θα αλλάξει άποψη σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί η σύσταση από την Επιτροπή των Ειδικών.

Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για «πισωγύρισμα» συνιστώντας στο κόσμο να τη χρησιμοποιεί ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στο χώρο στον οποίο κινείται.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM