LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Εργαζόμενοι της Apple ψήφισαν υπέρ της ίδρυσης συνδικάτου - «Ιστορική νίκη»

Εργαζόμενοι της Apple ψήφισαν υπέρ της ένταξης σε συνδικάτο - «Ιστορική νίκη» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ ARMANDO BABANI
0

Οι εργαζόμενοι της Apple Inc στο Μέριλαντ ψήφισαν το Σάββατο υπέρ της ένταξης σε συνδικάτο και έγιναν οι πρώτοι εργαζόμενοι λιανικής του τεχνολογικού κολοσσού που συνδικαλίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στο Τόουσον, κοντά στη Βαλτιμόρη, «ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία για να ενταχθούν στη Διεθνή Ένωση Μηχανικών και Εργατών Αεροδιαστημικής (IAM)» ανέφερε το συνδικάτο στην ιστοσελίδα του.

Οι εργαζόμενοι, που συνασπίζουν τον Συνασπισμό Οργανωμένων Υπαλλήλων Λιανικής, «έχουν την υποστήριξη της πλειοψηφίας των συναδέλφων τους», όπως ανέφεραν σε επιστολή τους στον CEO της Apple, Τιμ Κουκ, και ξεκαθάρισαν πως με αυτή την απόφαση δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν κόντρα με τη διοίκηση. 

Ο Κουκ είχε λάβει επιστολή και πριν από την ψηφοφορία, με τους εργαζομένους να τον ενημερώνουν για τις προθέσεις τους, εξηγώντας πως το κίνητρό τους ήταν η διεκδίκηση «δικαιωμάτων που δεν έχουμε σήμερα».

Εκπρόσωπος της Apple επεσήμανε, σε email προς το Reuters, πως «δεν έχει τίποτα να προσθέσει προς το παρόν». 

Ο Ρόμπερτ Μαρτίνεζ Τζούνιορ, εκπρόσωπος της IAM, συνεχάρη τους εργαζομένους για την «ιστορική νίκη» τους. «Έκαναν πελώρια θυσία για τους χιλιάδες εργαζομένους της Apple ανά τη χώρα, που παρακολουθούσαν όλοι τη διαδικασία των εκλογών». 

Κάλεσε την εταιρεία να σεβαστεί τα αποτελέσματα και να επιτρέψει τις προσπάθειες των συνδικαλιστών για εξασφάλιση συμβάσεων. 

Τον περασμένο μήνα, ανάλογη προσπάθεια είχαν κάνει και οι εργαζόμενοι στην Ατλάντα, ωστόσο σταμάτησαν τις διαδικασίες καταγγέλλοντας εκφοβισμό.  

Νυν και πρώην εργαζόμενοι της Apple είχαν εξαπολύσει κριτική στον τεχνολογικό κολοσσό για τις συνθήκες εργασίες μέσω του hashtag #AppleToo.

Οι προσπάθειες συνδικαλισμού κερδίζουν έδαφος, το τελευταίο διάστημα, σε ορισμένες μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η Amazon.com Inc (AMZN.O) και η Starbucks Corp (SBUX.O).

Με πληροφορίες από Reuters και Gaurdian

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα - Η Τεχεράνη συνεχίζει τις επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM