ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Ελιγμός, όχι πραγματική λύση» - Η απάντηση του Μουσείου της Ακρόπολης στα περί πιθανής συμφωνίας

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Ελιγμός, όχι πραγματική λύση» - Η απάντηση του Μουσείου της Ακρόπολης στους Βρετανούς Facebook Twitter
0

Απάντηση από τον πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή, στις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου σχετικά με πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας με την ελληνική πλευρά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, σημείωσε πως «θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία» με την Ελλάδα για τον διαμοιρασμό των Μαρμάρων. 

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο LBC, επεσήμανε πως «πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία όπου θα μπορούμε να πούμε και τις δύο ιστορίες στην Αθήνα και στο Λονδίνο, αν και οι δύο πλευρές προσεγγίσουμε το θέμα χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς ένα φορτίο από κόκκινες γραμμές. (...) Λογικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε κάτι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα». 

Ερωτώμενος εάν τα Γλυπτά μπορεί να «μεταφερθούν στην Ελλάδα για κάποιο διάστημα και να επιστρέψουν στη συνέχεια στο Λονδίνο» σημείωσε πως μία τέτοια συμφωνία μπορεί να είναι ήταν σωστή, αλλά επεσήμανε πως δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους όλων των διαχειριστών του Μουσείου.

Η απάντηση της Ελλάδας

Ο κ. Παντερμαλής «βλέπει» έναν ελιγμό από την πλευρά της Βρετανίας, χωρίς να δίδεται ουσιαστική λύση.

«Το αίτημα αυτό είναι ένας ελιγμός για να σταματήσει αυτός ο θόρυβος γύρω από τα Γλυπτά χωρίς να είναι πραγματική λύση» είπε στην ΕΡΤ.

«Δεν είναι λύση να σου δανείσει κάποιος κάτι που εσύ θεωρείς ότι δεν είναι ιδιοκτησία του» υπογράμμισε. 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM