Οικονόμου για ελληνοτουρκικά: Δεν εφησυχάζουμε, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα

Οικονόμου για ελληνοτουρκικά: Δεν εφησυχάζουμε, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις της Άγκυρας.  

«Δεν εφησυχάζουμε. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ερωτηθείς αν φοβάται το απρόβλεπτο. 

«Οφείλουμε να παρατηρούμε αυτά που γίνονται και την κλιμάκωση από την απέναντι πλευρά. Το ισχυρό προνόμιό μας είναι όσα έχουμε χτίσει το προηγούμενο διάστημα, στη σχέση με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, στην ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης, τη δημιουργία αρραγούς μετώπου στο εσωτερικό. Ο πρωθυπουργός ζήτησε εθνική ομοψυχία απέναντι στις προκλήσεις», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου. 

Η χώρα, υπογράμμισε, είναι σε θέση να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της απέναντι σε κάθε πρόκληση. «Το έχουμε δείξει στο παρελθόν, το ξέρουν και αυτοί που φωνάζουν», πρόσθεσε. 

Επίσης, επεσήμανε τη «διεύρυνση της απήχησης των θέσεών μας» μέσω της διπλωματίας- υπενθυμίζοντας τους χάρτες που εξέδωσε αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Εξωτερικών- ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα «έχει ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις το προηγούμενο διάστημα και υπάρχουν συμφωνίες αμοιβαίας υποστήριξης με σημαντικές δυνάμεις». 
  
Προφανώς, σημείωσε, «πρέπει να έχουμε το νου μας και να καταγράφουμε αυτή την κλιμάκωση ενόψει της προεκλογικής τροχιάς στην οποία έχει μπει η Τουρκία και της εργαλειοποίησης των σχέσεων με την Ελλάδα στην εσωτερική πολιτική σκηνή», αλλά χρειάζεται νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. «Όλοι ξέρουν ότι η χώρα μας έχει δίκιο», συμπλήρωσε και υπενθύμισε τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Εμανουέλ Μακρόν, του Όλαφ Σολτς και την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Κληθείς να ερμηνεύσει τους λόγους της κλιμάκωσης της έντασης από πλευράς Άγκυρας, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι υπάρχουν πολλές ερμηνείες. «Η Τουρκία διαχρονικά διακατέχεται από τέτοιου είδους αντιλήψεις σε ότι αφορά το διεθνές δίκαιο και τον αναθεωρητισμό», σημείωσε και συμπλήρωσε πως η χώρα είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση, άρα έχει όφελος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατοπίζει το ενδιαφέρον της συζήτησης. Επίσης, τόνισε, ενόψει της προεκλογικής περιόδου «καταγράφεται ότι απειλείται σοβαρά να μην επανεκλεγεί», ενώ η Άγκυρα «βιώνει μια σειρά από απορρίψεις στη διεθνή εκπροσώπησή της». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM