Ερειπωμένο κάστρο με 48 δωμάτια μεταμορφώνεται σε ξενοδοχείο στη Γαλλία

Ζευγάρι παράτησε τις ΗΠΑ για τη Γαλλία: Αγόρασε κάστρο με 48 δωμάτια, το ανακαινίζει για να το μεταμορφώσει σε ξενοδοχείο Facebook Twitter
Φωτ: Château Avensac
0

Αφού πέρασε αρκετά χρόνια ανακαινίζοντας ένα σπίτι στην Καλιφόρνια με τον σύζυγό του, το τελευταίο πράγμα που σκεφτόταν ο γραφίστας Μαρκ Γκοφ ήταν να ξεκινήσει ένα νέο μεγάλο πρότζεκτ.

Ωστόσο, ένας ερειπωμένος πύργος στη Γαλλία, που είδε σε ένα μπλογκ, του κέντρισε το ενδιαφέρον και ο Μαρκ άρχισε να διαβάζει το άρθρο με προσοχή.

Αμέσως, άρχισε να ψάχνει πόσο κοστίζει και πόσο γρήγορα θα μπορούσε να μετακομίσει στην Ευρώπη.

Μπορεί η προοπτική μετακόμισης και αγοράς ενός παραμελημένου ακινήτου να φαντάζει εφιάλτης για πολλούς, θέλοντας χρόνο για να το σκεφτούν, ωστόσο, ο σύζυγός του Φίλιπ Ένγκερ χρειαζόταν μερικά δευτερόλεπτα.

«Ήταν σε τηλεδιάσκεψη. Του έδειξα την οθόνη και του είπα: "Θα ήθελες να αγοράσεις έναν πύργο στη νότια Γαλλία, να το αποκαταστήσεις και να δημιουργήσεις ένα boutique ξενοδοχείο ή έναν χώρο διασκέδασης;"»,  είπε ο Μαρκ στο CNN Travel.

Ζευγάρι παράτησε τις ΗΠΑ για τη Γαλλία: Αγόρασε κάστρο με 48 δωμάτια Facebook Twitter
Φωτ: Château Avensac

Λίγα δευτερόλεπτα αφού έκανε κλικ στις φωτογραφίες στην οθόνη του Γκοφ, ο Ένγκελ είπε το «ναι». Τότε, ο Μαρκ άρχισε να ψάχνει αεροπορικά εισιτήρια.

Η απόφαση μετακόμισης στη Γαλλία είχε παρθεί και το μόνο που χρειαζόταν να κάνουν είναι να ολοκληρώσουν κάποιες εργασίες στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια και να το πουλήσουν.

Πριν τη μεγάλη ημέρα, το ζευγάρι έκανε δύο ταξίδια στην Γαλλία, όπου είδε γαλλικά αρχοντικά. Ωστόσο, η πανδημία και ορισμένες υποθέσεις καθυστέρησαν τα σχέδια τους.

Ζευγάρι παράτησε τις ΗΠΑ για τη Γαλλία: Αγόρασε κάστρο με 48 δωμάτια Facebook Twitter
Φωτ: Château Avensac

Ο Γκοφ και ο Ένγκελ έλαβαν βίζα προς τα τέλη του 2020, μόλις τέσσερα χρόνια μετά «το κλικ που άλλαξε τον τη ζωή τους» και μετακόμισαν στη νότια Γαλλία τον Δεκέμβριο, ενώ η χώρα ήταν σε lockdown.

Όταν η κανονικότητα επέστρεψε, μπόρεσαν να δουν ακίνητα, εστιάζοντας την προσοχή τους γύρω από την Gers, μια αγροτική περιοχή στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Δυστυχώς, η αρχική τους επιλογή δεν ευοδώθηκε, αλλά σύντομα βρήκαν ένα ιστορικό κάστρο στο μικροσκοπικό χωριό Avensac, το οποίο έχει πληθυσμό λιγότερο από 50 κατοίκους.

«Το ερωτευτήκαμε», λέει ο Μαρκ, «Το κάστρο είναι εκπληκτικό».

Ζευγάρι παράτησε τις ΗΠΑ για τη Γαλλία: Αγόρασε κάστρο με 48 δωμάτια Facebook Twitter
Φωτ: Château Avensac

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο πύργος έγινε δικός τους. Σύμφωνα με τον Γκοφ, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ήταν τρία αδέρφια που είχαν κληρονομήσει την περιουσία από τον πατέρα τους, έναν Γάλλο κόμη.

«Είχαν μεγαλώσει σε εκείνο το σπίτι, οπότε ήταν πολύ δύσκολο για αυτούς να το αφήσουν», εξηγεί.

Αν και το κάστρο χτίστηκε προφανώς στις αρχές του 19ου αιώνα, στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε στη θέση ενός παλαιότερου πύργου που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Διαθέτει περίπου 48 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένης μιας αίθουσας μπιλιάρδου και μιας βιβλιοθήκης.

«Είναι ένα διαχειρίσιμο μέγεθος», λέει ο Μαρκ. «Εννοώ, είναι τεράστιο, αλλά διαχειρίσιμο. Έχω δει πύργους που έχουν 90 έως 120 δωμάτια».

Ζευγάρι παράτησε τις ΗΠΑ για τη Γαλλία: Αγόρασε κάστρο με 48 δωμάτια Facebook Twitter
Φωτ: Château Avensac

Μπορεί να θεωρούν ότι βρίσκονται στο σημείο μηδέν, ωστόσο, η διάθεση περισσεύει, έχοντας μεγάλα σχέδια για το ακίνητο, το οποίο χρειάζεται πολλή δουλειά.

Κανείς δεν έχει κάποια σημαντική εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας, αλλά σίγουρα δεν τους λείπουν οι ιδέες.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε απλώς ένα boutique ξενοδοχείο όπου οι άνθρωποι έρχονται και διανυκτερεύουν. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις όπου έρχεστε στο πύργο, μένετε για μια εβδομάδα και κάνετε πράγματα», προσθέτει.

Ζευγάρι παράτησε τις ΗΠΑ για τη Γαλλία: Αγόρασε κάστρο με 48 δωμάτια Facebook Twitter
Φωτ: Château Avensac

Το ζευγάρι επισημαίνει ότι σκοπός τους δεν είναι η ανακαίνιση του κάστρου αλλά η αποκατάστασή του, καθώς η αίγλη του είναι αυτή που αγάπησαν. Βέβαια, προσθέτουν τις δικές τους πινελιές και φέρνουν τους χώρους στο σήμερα.

Ανάμεσα στα πολλά είναι και η εγκατάσταση air condition, κάτι που έκανε τους ντόπιους να απορήσουν. «Το ανέφερα στην προηγούμενη ιδιοκτήτρια και εκείνη με κοίταξε περίεργα. Αλλά περιμένουμε πολλούς Αμερικανούς και περιμένουν ορισμένα πράγματα».

Αν και έχουν ένα συγκεκριμένο όραμα, το ζευγάρι παραδέχεται ότι έχουν ξεπεράσει το μπάτζετ του, ενώ αντιμετωπίζουν μικρά ζητήματα και με τους εργολάβους.

«Το έργο αποδείχθηκε πολύ πιο ακριβό από ό,τι πιστεύαμε ότι θα ήταν», λέει ο Γκοφ, εξηγώντας ότι αυτός και ο Ένγκελ χρησιμοποιούσαν τα χρήματα που είχαν απομείνει από την πώληση του σπιτιού τους στην Καλιφόρνια για να πληρώσουν για την ανακαίνιση.

Ζευγάρι παράτησε τις ΗΠΑ για τη Γαλλία: Αγόρασε κάστρο με 48 δωμάτια Facebook Twitter
Φωτ: Château Avensac

«Αν ήμασταν λογικοί, θα μπορούσαμε να είχαμε αγοράσει ένα κάστρο ίσως λίγο φθηνότερο», προσθέτει ο Ένγκελ.

«Και τότε θα είχαμε αρκετά χρήματα για να κάνουμε πραγματικά σωστή ανακαίνιση. Αλλά δεν είμαστε λογικοί, οπότε έπρεπε να ακολουθήσουμε μια άλλη πορεία», τονίζει.

Αν και η διαδικασία ανακαίνισης δεν ήταν τόσο εύκολη όσο θα ήθελαν, το ζευγάρι είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να ανοίξει μερικά δωμάτια μέχρι τον επόμενο χρόνο.

«Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε κάτι το 2023 για να αρχίσουμε να έχουμε ένα μικρό εισόδημα για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πρόοδο», λέει ο Γκοφ. «Θέλουμε να κάνουμε κάποιες δοκιμαστικές εκδηλώσεις για να σταθούμε στα πόδια μας».

Για την ώρα, ο Γκοφ και ο Ένγκελ αξιοποιούν στο έπακρο τη ζωή στο πύργο και λένε ότι κάθε μέρα είναι μια περιπέτεια για αυτούς.

«Είναι συναρπαστικό και διασκεδαστικό», λέει ο Γκοφ. «Βρισκόμαστε σίγουρα στον μήνα του μέλιτος».

Ζευγάρι παράτησε τις ΗΠΑ για τη Γαλλία: Αγόρασε κάστρο με 48 δωμάτια, το ανακαινίζει για να το μεταμορφώσει σε ξενοδοχείο Facebook Twitter
Φωτ: Château Avensac
Ζευγάρι παράτησε τις ΗΠΑ για τη Γαλλία: Αγόρασε κάστρο με 48 δωμάτια, το ανακαινίζει για να το μεταμορφώσει σε ξενοδοχείο Facebook Twitter
Φωτ: Château Avensac

Με πληροφορίες CNN
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Διεθνή / Η Αλμπανέζε του ΟΗΕ χαιρετίζει τη συνάντηση των 30 κρατών για την Παλαιστίνη

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Κίνα και Ισπανία είναι να συμφωνηθεί ένα αναλυτικό σχέδιο πολιτικών, οικονομικών και νομικών ενεργειών ώστε να τερματιστεί η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη
LIFO NEWSROOM
Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη

Διεθνή / Νέα εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο έρχεται στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία θα δοκιμάσουν μια εφαρμογή για επαλήθευση ηλικίας, με στόχο την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί τη Ρωσία με δασμούς και αποκαλύπτει σχέδιο για όπλα στην Ουκρανία μέσω ΝΑΤΟ

Ο Ρούτε επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να «προμηθεύσουν μαζικά την Ουκρανία με ό,τι είναι απαραίτητο μέσω του ΝΑΤΟ» και ότι οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν το κόστος
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM