Τα Marks & Spencer αποχωρούν από τη Ρωσία- 39 εκατ.$ το κόστος της απόφασης

Τα Marks & Spencer αποχωρούν από τη Ρωσία- 39 εκατ.$ το κόστος της απόφασης Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τα Marks & Spencer προστέθηκαν στις εταιρείες που αποχωρούν από τη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες τερματίζει τη συμφωνία franchise που έχει για τη Ρωσία. Ήδη, από τον Μάρτιο είχε σταματήσει να στέλνει προϊόντα της στη FiBA, την τουρκική εταιρεία που διαχειρίζεται τα καταστήματά των Marks & Spencer στη Ρωσία. Πλέον, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη χώρα, απόφαση που θα κοστίσει στη βρετανική εταιρεία 31 εκατομμύρια λίρες (39 εκατ. δολάρια). 

Το πρώτο κατάστημα των Marks & Spencer στη Ρωσία άνοιξε το 2005. Τώρα υπάρχουν στη χώρα 48 καταστήματα, στα οποία απασχολούνται πάνω από 1.000 άνθρωποι. Στο παρελθόν η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως ήταν δύσκολη η αποχώρησή της από τη ρωσική αγορά, λόγω των σύνθετων συμφωνιών που είχε με τον τοπικό εταίρο της. 

Ο Στιβ Ρόου, που αποχωρεί από τη θέση του CEO έπειτα από έξι χρόνια είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει προοπτική η εταιρεία να επιστρέψει στη Ρωσία όσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει στην εξουσία. 

Τις τελευταίες ημέρες McDonald’s, Starbucks και Renault ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν ανακοινώσει ότι αποχωρούν από τη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM
Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Η επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Διεθνή / Το «Βιβλίο Γενεθλίων» του Τζέφρι Επστάιν: Οι επιστολές των Κλίντον, Τραμπ και οι εικόνες ζώων που ζευγαρώνουν

Το δερματόδετο άλμπουμ γενεθλίων του Τζέφρι Επστάιν από το 2003 περιείχε επιστολές από πολιτικούς και ισχυρά πρόσωπα όπως οι Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM