Τέλος και τα Starbucks στη Ρωσία- Η εταιρεία αποχωρεί από τη χώρα

Starbucks to exit Russia after nearly 15 years Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η εταιρεία Starbucks ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Ρωσία, λίγες ημέρες μετά από την αντίστοιχη απόφαση των McDonald’s

Η Starbucks μετρά 15 χρόνια παρουσίας σε αυτή την αγορά και έχει 130 καταστήματα στη Ρωσία, τα οποία ανήκουν και τα λειτουργεί η Alshaya Group. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 2.000 εργαζομένους στη χώρα, ενώ δεν έδωσε στοιχεία για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει η έξοδός της από τη χώρα.  

Στις αρχές Μαρτίου η Starbucks έκλεισε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας στη Ρωσία και ανέστειλε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα- συμπεριλαμβανομένης της αποστολής προϊόντων της εκεί- λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Το πρώτο κατάστημα Starbucks άνοιξε στη Ρωσία το 2007. Η εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε ότι θα συνεχίζει να υποστηρίζει τους εργαζομένους της στη χώρα, μεταξύ άλλων πληρώνοντάς τους για έξι μήνες. 

Την προηγούμενη εβδομάδα τα McDonald’s ανακοίνωσαν ότι πωλούν όλα τα εστιατόριά τους στη Ρωσία. Έπειτα από 32 χρόνια, η εταιρεία- που είχε ήδη κλείσει τα καταστήματά της στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία- αποφάσισε να αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη αγορά.  
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Ο αρχιτέκτονας του Μεσαίωνα που ζουν τώρα οι ΗΠΑ λέγεται Samuel A. Alito

Διεθνή / Explainer: Ο αρχιτέκτονας του Μεσαίωνα που ζουν τώρα οι ΗΠΑ λέγεται Samuel A. Alito

Eδώ και δεκαετίες ένας άντρας χάραζε μεθοδική στρατηγική για την τελική ανατροπή της απόφασης που κατέστησε για χρόνια νόμιμες τις αμβλώσεις ή πώς ο Νόμος ανετράπη από μία τσαρλατανιά του 17ου αιώνα…
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ