Δορυφορικές εικόνες: «Ρωσικά πλοία να φορτώνουν κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά στην Κριμαία»

Δορυφορικές εικόνες Facebook Twitter
Φωτ.: MAXAR
0

Την κλοπή ουκρανικών σιτηρών από ρωσικές δυνάμεις στο λιμάνι της Σεβαστούπολης της Κριμαίας, φέρεται να καταγράφουν νέες δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσίευσε η Maxar.

Σύμφωνα με το CNN, οι νέες εικόνες από τη Maxar Technologies, με ημερομηνία 19 και 21 Μαΐου, δείχνουν τα πλοία, Matros Pozynich και Matros Koshka, ελλιμενισμένα δίπλα σε κάτι που φαίνεται να είναι σιλό σιτηρών.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν το πλοίο φορτώνεται με κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά, αλλά η προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία παράγει λίγα σιτηρά η ίδια, σε αντίθεση με τις πλούσιες γεωργικά ουκρανικές περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια. Ουκρανοί αξιωματούχοι και πηγές της βιομηχανίας είπαν στο CNN ότι οι ρωσικές δυνάμεις στις κατεχόμενες περιοχές έχουν αδειάσει πολλά σιλό και έχουν μεταφέρει τα σιτηρά νότια.

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα διαθέσει 30 δισ. δολάρια υπό την απειλή της επισιτιστικής κρίσης

Σημειώνεται πως η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια (28,61 δισεκατομμύρια ευρώ) προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μιας διατροφικής κρίσης που απειλείται από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς έχει σταματήσει το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών σιτηρών από τις δύο χώρες.

Στα κεφάλαια αυτά, συμπεριλαμβάνονται 12 δισεκατομμύρια δολάρια (11,44 δισεκατομμύρια ευρώ) για την υλοποίηση νέων προγραμμάτων, αλλά και περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια δολάρια (17,17 δισεκατομμύρια ευρώ) από προγράμματα που ήδη εφαρμόζονται σχετικά με τη διατροφική ασφάλεια, έχουν εγκριθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη διατεθεί, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

«Οι αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα έχουν καταστροφικές συνέπειες για τους πιο φτωχούς και αδύναμους», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Μαλπάς πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Προκειμένου να πληροφορήσουν και να σταθεροποιήσουν τις αγορές, είναι καθοριστικής σημασίας, οι χώρες να κάνουν ξεκάθαρες δηλώσεις τώρα, για τις αυξήσεις στην μελλοντική παραγωγή τους, αντιδρώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», τόνισε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από CNN και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM