Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για mail εξαπάτησης - Με τα στοιχεία του γεν. γραμματέα Δημόσιας Τάξης

Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για mail εξαπάτησης - Με τα στοιχεία του γεν. γραμματέα Δημόσιας Τάξης	Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με τη χρήση των στοιχείων του γενικού γραμματέα Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα-μηνύματα, κάνοντας χρήση των στοιχείων του κ. Τσουβάλα. Μάλιστα, η ΕΛΑΣ εξέδωσε τον περασμένο μήνα δυο σχετικά δελτία Τύπου στην προσπάθεια της να ενημερώσει σχετικά τους πολίτες.

Χθες, οι επιτήδειοι χρησιμοποιώντας εκ νέου τα στοιχεία του κ. Τσουβάλα, σε επιστολή με λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας και στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προσπάθησαν να εξαπατήσουν χρήστη του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκεται υπό έρευνα για δήθεν υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων

Σημειώνεται ότι οι δράστες, με σκοπό την πλήρη αληθοφάνεια του μηνύματος, προέτρεπαν τον παραλήπτη του μηνύματος να αποστείλει σχετικές εξηγήσεις σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία είχαν δημιουργήσει χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο του γενικού γραμματέα.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το κείμενο-μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του γενικού γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή λάθος σύνταξη (Tsouvilas, αξιωματικός, Έλληνας αστυνομικός για την προστασία των παιδιών σε συνεργασία με την EUROPOL), είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν-παραπλανήσουν τους πολίτες, αποκομίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Οι πολίτες θα πρέπει να διαγράφουν το συγκεκριμένο μηνύματα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία, για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΔΡΟΜΟΙ

Ελλάδα / Σε πλήρη λειτουργία οι κάμερες στους δρόμους της Αττικής - Πού θα αναρτώνται τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας, μέσα σε μόλις δύο ημέρες εντοπίστηκαν περίπου 130 παραβάσεις, με την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη να αποτελεί την πιο συχνή
THE LIFO TEAM
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: Δεν ήθελε να μαθευτεί ο θάνατός τους για να μην του πάρουν το σπίτι, υποστήριξε ο γιος

Ο 54χρονος ισχυρίζεται ότι οι δύο γυναίκες πέθαναν πριν από τρεις μήνες, όμως ο ιατροδικαστής αναφέρει ότι οι σοροί βρίσκονταν στο διαμέρισμα για πάνω από έναν μήνα
THE LIFO TEAM