ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Whitby Abbey καλεί βρικόλακες - Για να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ στα 125 χρόνια του μυθιστορηματικού Δράκουλα

Whitby Abbey καλεί βρικόλακες - Για να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ στα 125 χρόνια του μυθιστορηματικού Δράκουλα Facebook Twitter
Το Whitby Abbey που ενέπνευσε τον ήρωα του Στόκερ - Φωτ.: Getty Images
0

Το γοτθικό ερείπιο που ενέπνευσε τον «Δράκουλα» καλεί τους απανταχού... βρικόλακες για τον εορτασμό της επετείου από 125 χρόνια κυκλοφορίας του εμβληματικού ομώνυμου μυθιστορήματος. 

Το Whitby Abbey, μοναστήρι του έβδομου αιώνα που αργότερα μετατράπηκε σε αβαείο, είναι χτισμένο στο βόρειο Γιορκσάιρ. 

Ο συγγραφέας του μυθιστορήματος, Μπραμ Στόκερ επισκέφτηκε το μέρος το 1890. Σύμφωνα, μάλιστα, με το English Heritage, την οργάνωση που διαχειρίζεται το κτίσμα, ο Στόκερ επέλεξε το όνομα του πρωταγωνιστή του από ένα βιβλίο για τον Βλεντ Τέπες, γνωστό και ως Βλαντ ο ανασκολοπιστής, που διάβασε στη δημοτική βιλβλιοθήκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. 

Στις 26 Μαΐου, το επιβλητικό αυτό πέτρινο κτίσμα θα επιχειρήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για την πολυπληθέστερη συγκέντρωση «βρυκολάκων». 

Σύμφωνα με το Guiness, αυτή τη στιγμή το ρεκόρ κατέχει ο Εντ Κούλμαν που κατάφερε να συγκεντρώσει 1.039 ανθρώπους ντυμένους βρικόλακες, σε εκδήλωση του 2011 στη Βιρτζίνια. 

Η είσοδος στο ερειπωμένο πλέον αβαείο θα είναι δωρεάν για όσους είναι καταλλήλως ενδεδυμένοι, που σημαίνει στα μαύρα, με την απαραίτητη κάπα και ψηλό κολάρο και ασφαλώς τους κυνόδοντες. 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει λάιβ φολκλόρ μουσική, φαγητό και ποτό, αλλά και παράσταση με αποσπάσματα του Δράκουλα από θεατρική ομάδα. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των LGBTQ+, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο
NEWSROOM