Μόσιαλος για ηπατίτιδα στα παιδιά: Η πιθανότερη αιτία είναι ένας αδενοϊός

Μόσιαλος για ηπατίτιδα στα παιδιά: Η πιθανότερη αιτία είναι ένας αδενοϊός Facebook Twitter
Φωτ: Kelly Sikkema on Unsplash
0

Για τα ανεξήγητα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας μίλησε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας ότι πιθανότατα πρόκειται για κάποιον αδενοϊό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μόσιαλος σχολίασε τον συναγερμό που έχει σημάνει σε Ευρώπη και ΗΠΑ μετά τον ασυνήθιστα υψηλό αριθμό κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας, άγνωστης προέλευσης, σε παιδιά.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι έχουμε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας, αγνώστου αιτιολογίας. Δεν είναι ασυνήθιστο να έχουμε περιστατικά οξείας ηπατίτιδας, που είναι γνωστής αιτιολογίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, δεν έχουμε βρει κάποιον από τους ιούς της ηπατίτιδας που θα δικαιολογούσε αυτά τα περιστατικά. Δεν είναι μεγάλος όμως ο αριθμός παγκοσμίως» τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

«Στην Αγγλία είχαμε μέχρι πριν από λίγες ημέρες, που διαπιστώθηκαν 74 περιπτώσεις, στη Σκωτία 12. Αυτό που ανησύχησε είναι ότι θα περιμέναμε στη Σκωτία 4 ηπατίτιδες άγνωστης αιτιολογίας μέσα σε έναν χρόνο και τώρα έχουμε 12 περιπτώσεις σε 5-6 μήνες», είπε, προσθέτοντας σε ποιες περιοχές έχουν εντοπιστεί κρούσματα.

Ο κ. Μόσιαλος εκτίμησε ότι η πιθανότερη αιτία είναι ένας αδενοϊός, που συνήθως δεν προκαλεί ηπατίτιδες. «Η πιθανότερη αιτία είναι ότι πρόκειται για αδενοϊό. Συνήθως οι αδενοϊοί δεν προκαλούν ηπατίτιδες, αλλά θεωρείται τώρα ότι μια νέα μορφή αδενοϊού ή μια από τις υπάρχουσες έχουν προκαλέσει αυτά τα επεισόδια».
Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα δεν έχουν καμία σχέση με τα εμβόλια κατά του κορωνοιού, καθώς κανένα από τα παιδιά δεν είχε εμβολιαστεί.

Αν συνδέονται με την Covid –ορισμένα παιδιά είχαν- το πιο πιθανό είναι όχι αλλά γίνονται έρευνες που θα δείξουν. «Είναι καλύτερο να υπάρχει εγρήγορση παρά εφησυχασμός και να υπάρξει αργότερα ένα πρόβλημα», υπογράμμισε.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι αν το δούμε σε απόλυτα μεγέθη οι αριθμοί είναι μικροί γι’ αυτό δεν χρειάζεται πανικός» εξήγησε.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Ελλάδα / ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης για τον γάμο ομοφύλων, κρίνοντας πως δεν αντιβαίνει στις διατάξεις του Συντάγματος περί προστασίας του γάμου, της οικογένειας, της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας ή περί ισότητας
LIFO NEWSROOM
Explainer: Η Μονή Σινά, το δικαστικό παρασκήνιο και η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Ελλάδα / Explainer: Η Μονή Σινά, το δικαστικό παρασκήνιο και η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Οι καταγγελίες για τη Μονή Σινά και οι εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις στην Αίγυπτο - Η απόφαση που «άναψε φωτιές» - Ο μαραθώνιος ανακοινώσεων - Ο αιγυπτιακός (προσωρινός) επίλογος
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Ελλάδα / Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Η 4χρονη έχει διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της, αλλά και για τη δημόσια υγεία, λόγω της μεταδοτικότητας της νόσου
LIFO NEWSROOM