Ρώσος μεγιστάνας: Παρανοϊκός ο πόλεμος στην Ουκρανία, μακελειό

Ρώσος μεγιστάνας: Παρανοϊκός ο πόλεμος στην Ουκρανία, μακελειό Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Ρώσος μεγιστάνας Όλεγκ Τίνκοφ καταδίκασε το «μακελειό» της Μόσχας στην Ουκρανία και κάλεσε τη Δύση να βοηθήσει να μπει ένα τέλος σε αυτό «τον παρανοϊκό πόλεμο».

Ο επιχειρηματίας είναι ένας από τους γνωστούς Ρώσους που δημοσίως επικρίνουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε ανάρτησή του στα social media τόνισε ότι «το 90% των Ρώσων» είναι ενάντια στον πόλεμο και χαρακτήρισε «σκ@@@» τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.  

Ο Όλεγκ Τίνκοφ είναι από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Ρωσίας και το 2006 ίδρυσε την Tinkoff Bank. Τα τελευταία χρόνια η βάση του είναι εκτός Ρωσίας. 

«Δεν βλέπω ούτε έναν επωφελούμενο από αυτό τον παρανοϊκό πόλεμο! Αθώοι άνθρωποι και στρατιώτες πεθαίνουν», έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ο 54χρονος, που έχει μπει στο στόχαστρο των κυρώσεων της Δύσης. 

«Ξυπνώντας με hangover, οι στρατηγοί συνειδητοποίησαν ότι έχουν έναν στρατό σκ@@@. Και πώς να είναι καλός ο στρατός, αν όλα τα άλλα στη χώρα είναι σκ@@@ και βυθισμένα στο νεποτισμό, την κολακεία και τη δουλοπρέπεια;», συνέχισε. 

Οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου είναι «σε σοκ», επειδή οι ίδιοι και τα παιδιά τους πλέον δεν θα μπορούν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στη Μεσόγειο. έγραψε. «Επιχειρηματίες προσπαθούν να σώσουν ότι έχει απομείνει από την περιουσία τους», συμπλήρωσε.  

«Βεβαίως υπάρχουν ηλίθιοι, που ζωγραφίζουν το “Ζ”, αλλά το 10% οποιασδήποτε χώρας είναι ηλίθιοι. Το 90% των Ρώσων είναι ενάντια σε αυτό τον πόλεμο», τόνισε, αναφερόμενος στο γράμμα που έχει εξελιχθεί σε σύμβολο υποστήριξης της ρωσικής εισβολής. 

«Αγαπητή “συλλογική δύση” σας παρακαλώ δώστε στον Πούτιν μια καθαρή έξοδο για να περισώσει την αξιοπρέπειά του και να σταματήσει αυτό το μακελειό. Σας παρακαλώ να είστε πιο λογικοί και ανθρωπιστές», κατέληξε. 

Ο Τίνκοφ έκανε την ανάρτηση την 55η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν σφοδρή νέα επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς. 

Η Tinkoff Bank ανακοίνωσε ότι δεν θα σχολιάσει την «προσωπική άποψη» του Τίνκοφ, ο οποίος αποχώρησε το 2020 από τη θέση του προέδρου της. Η τράπεζα σημείωσε ότι πλέον ο 54χρονος δεν παίρνει αποφάσεις για τις επιχειρήσεις των εταιρειών του brand που φέρει το όνομά του. «Δεν είναι εργαζόμενος της Tinkoff», επεσήμανε η τράπεζα. 

Πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, η περιουσία του Τίνκοφ υπολογίζονταν σε πάνω από 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Όμως, πλέον δεν είναι δισεκατομμυριούχος, επειδή η μετοχή της τράπεζάς του κατέρρευσε, σύμφωνα με το Forbes. 

Με πληροφορίες από Guardian/ AFP, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM