Δίκη για εγκλήματα πολέμου ζητά ο Μπάιντεν μετά τη σφαγή στη Μπούσα: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Μπάιντεν: Ο Πούτιν να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου -Νέες κυρώσεις στη Ρωσία μετά τη σφαγή στην Μπούκα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Μία «δίκη για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου» επιθυμεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, έπειτα από την ανακάλυψη πολυάριθμων σορών ανθρώπων που φορούσαν πολιτικά ρούχα στην πόλη Μπούσα, κοντά στο Κίεβο, της Ουκρανίας.

Προανήγγειλε επίσης την επιβολή «πρόσθετων κυρώσεων» κατά της Ρωσίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον μετά από ένα Σαββατοκύριακο που πέρασε στο σπίτι της οικογένειάς του στο Ντέλαγουερ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι θεωρεί τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν έναν «εγκληματία πολέμου» και τον αποκάλεσε «στυγνό». «Πρέπει να λογοδοτήσει», είπε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επισκέφτηκε σήμερα την Μπούσα και από εκεί κατηγόρησε το ρωσικό στρατό για «εγκλήματα πολέμου» τα οποία θα «αναγνωριστούν ως γενοκτονία».

Αυτή η μικρή πόλη βορειοδυτικά του Κιέβου καταλήφθηκε από το ρωσικό στρατό στις 27 Φεβρουαρίου, και παρέμενε απρόσιτη για περισσότερο από ένα μήνα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο είδε τα πτώματα τουλάχιστον 22 ανθρώπων με πολιτικά ρούχα στους δρόμους εκεί το Σάββατο. Ένας από αυτούς ήταν ξαπλωμένος κοντά σε ένα ποδήλατο και ένας άλλος είχε τσάντες με ψώνια δίπλα του. Ένα πτώμα είχε δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη του.

Τα αίτια του θανάτου τους δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν άμεσα, αλλά δύο άτομα έφεραν τραύματα στο κεφάλι.

Η Μόσχα από την πλευρά της αρνήθηκε ότι σκότωσε αμάχους στην Μπούσα, το Κρεμλίνο και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έκαναν λόγο για «διαστρεβλώσεις» και σκηνοθετημένες εικόνες για τον Τύπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΙΣΡΑΗΛ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Διεθνή / Το Ισραήλ κατεδαφίζει εγκατάσταση υπηρεσίας του ΟΗΕ για Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Ιερουσαλήμ

Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη σύγκρουση του Ισραήλ με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί για διασυνδέσεις με τη Χαμάς.
THE LIFO TEAM