Δίκη για εγκλήματα πολέμου ζητά ο Μπάιντεν μετά τη σφαγή στη Μπούσα: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Μπάιντεν: Ο Πούτιν να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου -Νέες κυρώσεις στη Ρωσία μετά τη σφαγή στην Μπούκα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Μία «δίκη για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου» επιθυμεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, έπειτα από την ανακάλυψη πολυάριθμων σορών ανθρώπων που φορούσαν πολιτικά ρούχα στην πόλη Μπούσα, κοντά στο Κίεβο, της Ουκρανίας.

Προανήγγειλε επίσης την επιβολή «πρόσθετων κυρώσεων» κατά της Ρωσίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον μετά από ένα Σαββατοκύριακο που πέρασε στο σπίτι της οικογένειάς του στο Ντέλαγουερ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι θεωρεί τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν έναν «εγκληματία πολέμου» και τον αποκάλεσε «στυγνό». «Πρέπει να λογοδοτήσει», είπε.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επισκέφτηκε σήμερα την Μπούσα και από εκεί κατηγόρησε το ρωσικό στρατό για «εγκλήματα πολέμου» τα οποία θα «αναγνωριστούν ως γενοκτονία».

Αυτή η μικρή πόλη βορειοδυτικά του Κιέβου καταλήφθηκε από το ρωσικό στρατό στις 27 Φεβρουαρίου, και παρέμενε απρόσιτη για περισσότερο από ένα μήνα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο είδε τα πτώματα τουλάχιστον 22 ανθρώπων με πολιτικά ρούχα στους δρόμους εκεί το Σάββατο. Ένας από αυτούς ήταν ξαπλωμένος κοντά σε ένα ποδήλατο και ένας άλλος είχε τσάντες με ψώνια δίπλα του. Ένα πτώμα είχε δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη του.

Τα αίτια του θανάτου τους δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν άμεσα, αλλά δύο άτομα έφεραν τραύματα στο κεφάλι.

Η Μόσχα από την πλευρά της αρνήθηκε ότι σκότωσε αμάχους στην Μπούσα, το Κρεμλίνο και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έκαναν λόγο για «διαστρεβλώσεις» και σκηνοθετημένες εικόνες για τον Τύπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM