«Πιθανές» οι απευθείας συνομιλίες των προέδρων Ρωσίας-Ουκρανίας

«Πιθανές» οι απευθείας συνομιλίες των προέδρων Ρωσίας-Ουκρανίας Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Τουρκία ίσως γίνει το μέρος όπου Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθούν για διαπραγματεύσεις, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax Ukraine. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε την Παρασκευή με τους ομολόγους του και «φάνηκε να επιβεβαιώνει από την πλευρά του πως είναι έτοιμοι να κανονίσουν συνάντηση στο εγγύς μέλλον» ανέφερε ο διαπραγματευτής Νταβίντ Αραχαμία. 

Όπως δήλωσε ο Ουκρανός διαπραγματευτής, η Ρωσία άφησε να εννοηθεί ότι τα προσχέδια μιας συνθήκης ειρήνης είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο ώστε να καθίστανται πιθανές οι απευθείας διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ουκρανού Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο Interfax, ο Ουκρανός διαπραγματευτής Νταβίντ Αραχάμια είπε επίσης στην ουκρανική τηλεόραση ότι η Ρωσία αποδέχεται σε γενικές γραμμές τις θέσεις της Ουκρανίας, εξαιρουμένης της στάσης της σε ό,τι αφορά την Κριμαία.

Με πληροφορίες από Guardian/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαφανισμένα σώματα, μαζικές ταφές και 30.000 νεκροί: Ποια είναι η αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων στο Ιράν;

Διεθνή / Εξαφανισμένα σώματα, μαζικές ταφές και 30.000 νεκροί: Ποια είναι η αλήθεια για τον αριθμό των θυμάτων στο Ιράν;

Καταθέσεις γιατρών και εργαζομένων σε νεκροτομεία και νεκροταφεία φέρνουν στο φως μια μαζική κρατική επιχείρηση συγκάλυψης των συστηματικών δολοφονιών διαδηλωτών
THE LIFO TEAM
Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια του

Διεθνή / Το Άμστερνταμ τοποθετεί ειδικές σκάλες για να σκαρφαλώνουν οι γάτες που πέφτουν στα κανάλια

Τα ίδια κανάλια αποδεικνύονται επικίνδυνα και για τους ανθρώπους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 14 άτομα τον χρόνο πνίγονται ακουσίως στα νερά της ολλανδικής πρωτεύουσας.
THE LIFO TEAM