Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν να ανοίξουν δύο «ανθρωπιστικοί διάδρομοι»

Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν να ανοίξουν δύο «ανθρωπιστικοί διάδρομοι» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν δύο «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές στην πρώτη γραμμή.

Η συμφωνία επιτρέπει στους ανθρώπους να φύγουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα από τη Μαριούπολη, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ.

Οι κάτοικοι της πολιορκημένης πόλης του Ντόνετσκ θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα δικά τους μέσα μεταφοράς για να φτάσουν στην Ζαπορίζια, περίπου 250 χιλιόμετρα μακριά, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Telegram.

Στο μεταξύ, σύμβουλος στο ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, ο Βαντίμ Ντενισένκο, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να καταστρέφει ουκρανικούς χώρους αποθήκευσης καυσίμων και τροφίμων, κάτι που σημαίνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να διασκορπίσει τα αποθέματα των προϊόντων αυτών σύντομα.

Μιλώντας στην τοπική τηλεόραση, ο Ντενισένκο είπε επίσης πως η Ρωσία μεταφέρει εκ περιτροπής δυνάμεις στα σύνορα της Ουκρανίας και πως θα μπορούσε να προσπαθήσει ξανά να προωθηθεί στο έδαφος της Ουκρανίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν ότι στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων η ανοχή του βρετανού μονάρχη τελείωσε - Ο πρίγκιπας Άντριου αποχώρησε μέσα στη νύχτα από το σπίτι του στο Royal Lodge
THE LIFO TEAM