Ζελένσκι: Θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικοί πύραυλοι σε έδαφος του ΝΑΤΟ

Ζελένσκι: Θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικοί πύραυλοι σε έδαφος του ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε την έκκλησή του προς το ΝΑΤΟ να εφαρμόσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, προειδοποιώντας τις νατοϊκές χώρες, ότι αν δεν το κάνουν, είναι θέμα χρόνου να δεχτούν ρωσικούς πυραύλους.

«Αν δεν κλείσετε τους ουρανούς μας, είναι θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικοί πύραυλοι στο έδαφός σας, στο έδαφος του ΝΑΤΟ και στα σπίτια πολιτών των χωρών του ΝΑΤΟ» είπε σε μία νέα βιντεοσκοπημένη έκκλησή του για βοήθεια.

«Τριάντα πύραυλοι μόνο στην περιοχή της Λβιβ», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Δεν συμβαίνει τίποτα εκεί που να μπορεί να απειλήσει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα του NATO».

«Την περασμένη χρονιά, είχα προειδοποιήσει ξεκάθαρα τους ηγέτες του NATO ότι εάν δεν λάμβαναν σκληρά προληπτικά μέτρα σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα ξεκίναγε πόλεμο», συνέχισε ενώ έκανε αναφορά και στον Αμερικανός δημοσιογράφο και παραγωγό ντοκιμαντέρ που έχασε χθες τη ζωή του από ρωσικά πυρά στην Ουκρανία.

«Περνάμε τη χειρότερη δοκιμασία στην ιστορία μας. Στη ζωή μας. Προστατεύουμε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Πρέπει να αντέξουμε. Πρέπει να πολεμήσουμε. Και θα νικήσουμε. Το πιστεύω» είπε ενισχύοντας για μία ακόμα φορά το ηθικό των συμπατριωτών του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM