Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλία μιας ώρας μεταξύ Πούτιν - Ερντογάν - Η έκκληση του Τούρκου προέδρου

Συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν Facebook Twitter
0

Τηλεφωνική επικοινωνία σχεδόν μιας ώρας είχαν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καιο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό μέσο TRT. 

Ο Ερντογάν υπογράμμισε την επείγουσα σπουδαιότητα της κατάπαυσης του πυρός και των ανθρωπιστικών διαδρόμων, αλλά και την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. 

Όπως είπε, είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ουκρανία και άλλες χώρες, πιέζοντας στην κατεύθυνση ειρηνευτικών συνομιλιών. 


«Μια επείγουσα γενική κατάπαυση πυρός δεν θα μετρίαζε μόνο τις ανθρωπιστικές ανησυχίες στην περιοχή, αλλά θα πρόσφερε και την ευκαιρία αναζήτησης μιας πολιτικής λύσης» τόνισε, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν, καλώντας τον Πούτιν να «ανοίξουν μαζί το δρόμο για ειρήνη». 

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε είδους συμβολή για την επίλυση του ουκρανικού προβλήματος το συντομότερο δυνατό με ειρηνικά μέσα» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος. 


Από την πλευρά του, ο Πούτιν μίλησε στον Τούρκο ομόλογό του για την πρόοδο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» προστασίας του Ντονμπάς, καθόρισε τις βασικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις του επ'αυτού και ανέλυσε τους ρωσικούς στόχους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου. 

«Εν τω μεταξύ, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν το παν δυνατόν για να σώσουν ζωές και να διασφαλίσουν την ασφάλεια αμάχων, ενώ διεξάγονται στοχευμένες επιδρομές μόνο σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, οι ενέργειες εθνικιστικών και νεοναζιστικών σχηματισμών που συνεχίζουν τον εντατικό βομβαρδισμό του Ντονμπάς, χρησιμοποιώντας αμάχους, μεταξύ αυτών και ξένους, σαν ανθρώπινη ασπίδα, είναι ιδιαίτερα φρικτές και κυνικές» συνεχίζει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου. 

Με πληροφορίες από New York Times/CNN/Interfax

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM