Ουκρανός ολιγάρχης βρέθηκε «ανεξήγητα» νεκρός στο γκαράζ της έπαυλής του στη Βρετανία

Ουκρανός ολιγάρχης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Ολιγάρχης που είχε γεννηθεί στην Ουκρανία βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη Βρετανία, αλλά η αστυνομία εκτιμά- προς το παρόν- ότι οι συνθήκες του θανάτου του δεν είναι ύποπτες.  

Πρόκειται για τον 66χρονο Μικαΐλ Γουότφορντ, ο οποίος έβγαλε την περιουσία του από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Η είδηση του θανάτου του έρχεται τη στιγμή που- λόγω του πολέμου στην Ουκρανία- η προσοχή έχει επικεντρωθεί στους ολιγάρχες- και στη Βρετανία- που εκτιμάται ότι είναι στον στενό κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Όμως, ο Γουότφορντ ήταν στο στόχαστρο των κυρώσεων που επιβάλλονται σε ολιγάρχες.
 

Η σορός του εντοπίστηκε τη Δευτέρα, στο σπίτι του στο Σάρεϊ και οι αρχές χαρακτηρίζουν τον θάνατο «ανεξήγητο», αλλά όχι «ύποπτο». Σύμφωνα με τη Sun, ο ολιγάρχης βρέθηκε κρεμασμένος στο γκαράζ της έπαυλής του. 

«Ειδοποιηθήκαμε περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας (28/2), έπειτα από αναφορές για τον εντοπισμό της σορού ενός άνδρα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής. «Κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά δυστυχώς διαπιστώθηκε επί τόπου ο θάνατός του. Διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν εκτιμάται ότι είναι ύποπτες συνθήκες», συμπλήρωσε. 

Ο Γουότφορντ γεννήθηκε ως Μικαΐλ Τολστόσεγια στην Ουκρανία το 1955, την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν γνωστός ως «Μίσα» και σύμφωνα με τους Sunday Times απέκτησε αγγλικό επίθετο όταν πήγε στη Βρετανία. Αρχικά, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου ζούσε με την Εσθονή συζυγό του, Τζέιν, προτού μετακομίσουν στο Σάρεϊ. 

Ο Γουότφορντ είχε δηλώσει ότι η παιδική του ηλικία ήταν πολύ άνετη, στην Ουκρανία της σοβιετικής εποχής, καθώς ζούσε σε διαμέρισμα με τέσσερα υπνοδωμάτια και μπάνιο και με ένα αυτοκίνητο. «Σε όρους πολυτέλειας, ήταν το αντίστοιχο με το να ταξιδεύεις με τζετ σήμερα», είχε δηλώσει στους Sunday Times το 2015. 

Η μητέρα του- που σύμφωνα με τη Sun ζούσε σε διαμέρισμα κοντά στη βίλα του- λέγεται ότι επέμενε να κρατά τη σοβιετική ταυτότητά της σε χρηματοκιβώτιο. «Πιστεύει ισχυρά ότι οι κομμουνιστές θα επιστρέψουν στη Ρωσία και την Ουκρανία. Στο μεταξύ, απολαμβάνει να δαπανά περιορισμένα τα χρήματα του καπιταλιστή γιου της… και προσευχόμαστε να μην πραγματοποιηθεί ποτέ το όνειρό της», είχε πει ο Γουότφορντ στους Sunday Times.


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM