Σαουδική Αραβία: 28.000 υποψήφιες σε μια αγγελία για 30 γυναίκες μηχανοδηγούς

Σαουδική Αραβία: 28.000 υποψήφιες σε μια αγγελία για 30 γυναίκες μηχανοδηγούς Facebook Twitter
Φωτ: EPA/AHMED YOSRI
0

Μια αγγελία εργασίας για την πρόσληψη 30 γυναικών μηχανοδηγών στη Σαουδική Αραβία προσέλκυσε το ενδιαφέρον 28.000 υποψηφίων.

Η ισπανική εταιρεία σιδηροδρόμων Renfe ανακοίνωσε σήμερα ότι μια διαδικτυακή αξιολόγηση, που πραγματοποίησε σχετικά με το ακαδημαϊκό υπόβαθρο και τις ικανότητες χρήσης της αγγλικής γλώσσας, τη βοήθησε να μειώσει τον αριθμό των υποψηφίων κατά περίπου 50% και θα εξετάσει τα υπόλοιπα βιογραφικά έως τα μέσα Μαρτίου.

Οι 30 γυναίκες που θα επιλεγούν θα οδηγήσουν υπερταχείες μεταξύ των πόλεων Μέκα και Μεδίνα, έπειτα από έναν χρόνο επί πληρωμή εκπαίδευσης.

Η εταιρεία Renfe απασχολεί αυτή τη στιγμή 80 άνδρες ως οδηγούς τρένων στη Σαουδική Αραβία και εκπαιδεύει άλλους 50.

Οι ευκαιρίες απασχόλησης για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία ήταν μέχρι πρόσφατα περιορισμένες σε ρόλους, όπως δασκάλες και μέλη του υγειονομικού προσωπικού, ενώ ήταν υποχρεωμένες να τηρούν αυστηρούς κανόνες διαχωρισμού. Στις γυναίκες δεν επιτρεπόταν καν να οδηγούν στο βασίλειο έως το 2018.

Η συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό σχεδόν διπλασιάστηκε τα τελευταία 5 χρόνια, στο 33%, μετά την απόφαση των αρχών να «ανοίξουν» το βασίλειο και να διευρύνουν την οικονομική δραστηριότητα. Τώρα, οι γυναίκες αναλαμβάνουν θέσεις που κάποτε περιορίζονταν σε άνδρες και εργαζόμενους μετανάστες.

Ωστόσο, η αναλογία των γυναικών που εργάζονται στο βασίλειο παρέμενε περίπου 50% μικρότερη σε σχέση με τους άνδρες στο τρίτο τρίμηνο του 2021, στο 34,1% και η ανεργία των γυναικών ήταν τριπλάσια σε σχέση με των ανδρών, στο 21,9%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Διεθνή / Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Ο άνδρας εργαζόταν στον τομέα ασφαλείας της αμφιλεγόμενης υπηρεσίας διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να λάβουν φαγητό
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Διεθνή / Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων αποτέλεσε η βία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αστυνομία κατά φοιτητών σε μπλόκα και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν διά της βίας στη Νομική.
LIFO NEWSROOM