ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ο Έλον Μασκ δώρισε μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισ. δολαρίων

Ο Έλον Μασκ σε ομιλία του Facebook Twitter
Φωτ: AP Photo/Ringo H.W. Chiu
0

Μετοχές αξίας 5, 7 δισ. ευρώ της Tesla δώρισε σε φιλανθρωπικούς Οργανισμούς ο Έλον Μασκ, λίγες ημέρες αφότου το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών (WFP) έδωσε λεπτομέρειες για ένα σχέδιο σχετικά με το πώς 6 δισ. δολάρια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο.

Η φιλανθρωπική δωρεά του Μασκ, ο οποίος είχε ζητήσει από τον ΟΗΕ να του υποδείξει ότι 6 δισ. λύνουν το πρόβλημα της πείνας, αποκαλύφθηκε σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Όπως φαίνεται, ο Μασκ δώρισε συνολικά 5,044 εκατομμύρια μετοχές της Tesla από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου. Η κατάθεση δεν διευκρίνισε σε ποια φιλανθρωπική οργάνωση έκανε δωρεά, αλλά σημείωσε ότι στις συναλλαγές εμπλέκεται ένα καταπίστευμα.

Με βάση τις μέσες τιμές των μετοχών της Tesla τις ημέρες που ο Μασκ τις πούλησε, οι δωρεές ανήλθαν συνολικά σε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έναν υπολογισμό του Bloomberg.

Η Tesla δεν απάντησε στα αιτήματα του Insider για σχόλια σχετικά με το πού πήγαν οι δωρεές. Το MarketWatch αναφέρει, από την πλευρά του, ότι ο Μασκ διευθύνει τη δική του φιλανθρωπική οργάνωση, το Musk Foundation, το οποίο προσφέρει επιχορηγήσεις για έρευνα και υπεράσπιση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μεταξύ άλλων.

Ο εκπρόσωπος του WFP Steve Taravella αρνήθηκε να πει στο Insider εάν το WFP ήταν ο αποδέκτης της δωρεάς. Όπως δήλωσε, η πρακτική της «ήταν πάντα να αφήνει οποιαδήποτε αποκάλυψη πιθανών συνεισφορών στους ίδιους τους δωρητές».

Πάντως, η δωρεά έγινε την περίοδο που ο Μασκ είχε διαμάχη με πολιτικούς όπως ο Μπέρνι Σάντερς για τις φορολογικές και εισοδηματικές ανισότητες. «Πρέπει να απαιτήσουμε από τους εξαιρετικά πλούσιους να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί», είχε πει ο Σάντερς. Μια μεγάλη φιλανθρωπική δωρεά πέρυσι θα βοηθούσε στη μείωση του μεγαλύτερου φορολογικού λογαριασμού στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως είχε χαρακτηρίσει ο Μασκ τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Το πρακτορείο Bloomberg υπολόγισε τον Δεκέμβριο ότι ο Μασκ θα μπορούσε να χρωστάει πάνω από 10 δισ. δολάρια στις φορολογικές αρχές.
 

Με πληροφορίες Business Insider, Guardian & Bloomberg

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ