Ισπανός υπουργός: Πρέπει να τρώμε λιγότερο κρέας για να περιορίσουμε την κλιματική κρίση

Ισπανός υπουργός: Πρέπει να τρώμε λιγότερο κρέας για να περιορίσουμε την κλιματική κρίση Facebook Twitter
0

Η κατανάλωση λιγότερου κρέατος θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προσπάθεια της Ισπανίας να περιορίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Καταναλωτών της χώρας, Αλμπέρτο Γκαρθόν, μιλώντας στον Guardian, προσθέτοντας ότι αυτό θα επιβραδύνει την διαδικασία ερημοποίησης και θα προστατεύσει την ζωτικής σημασίας για την Ισπανία τουριστική βιομηχανία. Ο Ισπανός υπουργός υπογράμμισε ότι οι πολίτες οφείλουν να συνειδητοποιήσουν τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε η κατανάλωση κρέατος, ιδιαίτερα του βοΐου που εκτρέφεται σε βιομηχανικές μεγάλες φάρμες, στο περιβάλλον και τους καλεί να αλλάξουν αναλόγως τις διατροφικές τους συνήθειες.

«Οι άνθρωποι εδώ γνωρίζουν το ρόλο που παίζουν τα αέρια του θερμοκηπίου στην κλιματική αλλαγή, αλλά τείνουν να το συνδέουν με τα αυτοκίνητα και τις μεταφορές», είπε ο Γκαρθόν στον Guardian. «Μόλις πρόσφατα όλοι άρχισαν να εξετάζουν τον αντίκτυπο της αλυσίδας κατανάλωσης ζώων και, ειδικά, τον αντίκτυπο του βοείου κρέατος. Άλλες χώρες είχαν προχωρήσει αρκετά σε αυτό, αλλά στην Ισπανία ήταν ταμπού», πρόσθεσε.

Ο Ισπανός υπουργός ανέφερε ότι η θέση της χώρας του την καθιστά βαθιά ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή. «Αν δεν ενεργήσουμε, δεν θα έχουμε να κάνουμε μόνο με την κλιματική αλλαγή – θα είναι η τριπλή κρίση: η απώλεια της βιοποικιλότητας, ρύπανση και κλιματική αλλαγή», είπε. «Θα ήταν το τέλος για μια χώρα όπως η Ισπανία. Η Ισπανία είναι μια χώρα στη λεκάνη της Μεσογείου – δεν είναι το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Γερμανία – και η ερημοποίηση είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα μας, κυρίως επειδή εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό. Η επίσκεψη σε μια έρημο δεν είναι τόσο ελκυστική όσο η επίσκεψη στην Κόστα ντελ Σολ.».

Ο Γκαθρόν υποστηρίζει ότι οι Ισπανοί δεν χρειάζεται να σταματήσουν να τρώνε κρέας εντελώς, αλλά τους προτείνει να τρώνε πολύ λιγότερο και να διασφαλίζουν ότι είναι καλής ποιότητας για χάρη της υγείας τους και του περιβάλλοντος.

Όπως εξηγεί, ο μέσος Ισπανός τρώει περισσότερο από 1 κιλό κρέας την εβδομάδα, αν και η υπηρεσία τροφίμων της χώρας συνιστά στους ανθρώπους να τρώνε από 200 γραμμάρια έως 500 γραμμάρια και ότι η Ισπανία τρώει περισσότερο κρέας από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, σφάζοντας 70 εκατομμύρια χοίρους, αγελάδες, πρόβατα, κατσίκες, άλογα και πουλιά παράγοντας κάθε χρόνο 7,6 εκατομμύρια τόνους κρέατος.

Οι απόψεις του Γκαρθόν χλευάστηκαν και απορρίφθηκαν - κυρίως από τους ίδιους τους εταίρους του στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Γεωργίας είπε ότι ο αγροτικός τομέας δεχόταν «άδικη κριτική όταν αξίζει σεβασμό για την έντιμη δουλειά που κάνει τόσο για τα τρόφιμα όσο και για την οικονομία μας», ενώ ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, εμφανίστηκε ειρωνικός λέγοντας : «Μιλώντας προσωπικά, μια μέτριου ψησίματος μπριζόλα είναι δύσκολο να νικηθεί».

Με πληροφορίες Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM