Γαλλία: Γυναίκα με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού πέθανε στη ΜΕΘ- Υπό έρευνα 400 «δίκτυα»

Γαλλία: Γυναίκα με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού πέθανε στη ΜΕΘ- Υπό έρευνα 400 «δίκτυα» Facebook Twitter
0

Η Γαλλία έχει ξεκινήσει 400 έρευνες σε δίκτυα που παρείχαν πλαστά υγειονομικά πάσο για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, καθώς οι νοσηλείες που σχετίζονται με τον ιό αυξάνονται κατακόρυφα σε όλη τη χώρα.

Η περίπτωση γυναίκας με κορωνοϊό που πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού αφού έδειξε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα τις τελευταίες μέρες. 

Ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου είπε ότι θα έδιναν στη γυναίκα άμεσα θεραπεία με αντισώματα αν γνώριζαν ότι δεν ήταν εμβολιασμένη.

Οι αρχές εντόπισαν πολλές χιλιάδες πλαστά δελτία υγείας COVID-19 που χρησιμοποιούνται σε όλη τη Γαλλία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν, προσθέτοντας ότι στις 400 έρευνες περιλαμβάνονται επίσης κάποιες «σχετικές με επαγγελματίες υγείας», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Η κυβέρνηση αυστηροποιεί τους κανόνες για τα υγειονομικά πάσο, που απαιτούνται για είσοδο σε όλα τα εστιατόρια και σε έναν αυξανόμενο αριθμό εκδηλώσεων και χώρων.

Για το πάσο, οι πολίτες πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό πλήρους εμβολιασμού, αρνητικό τεστ 24 ωρών ή πιστοποιητικό πρόσφατης ανάρρωσης από COVID-19.

Με ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία επιταχύνει τις προσπάθειες για ενισχυτικές δόσεις με την ελπίδα ότι είναι αρκετό για να μειώσει την πίεση στα νοσοκομεία.

Οι μισές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καταλαμβάνονται από ασθενείς με κορωνοϊό, ορισμένες περιοχές καθυστερούν εκ νέου τις μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και πάνω από 100 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά.

Η κυβέρνηση έκλεισε τα νυχτερινά κέντρα και ενίσχυσε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά προσπαθεί να αποφύγει νέο lockdown.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι ενώ «το κύμα της επιδημίας είναι βίαιο», υπάρχουν ενδείξεις για ύφεση με το 90% των ατόμων άνω των 65 ετών να έχουν κάνει αναμνηστική δόση.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγορούν τη Μόσχα για αδιαφορία προς τη διπλωματία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με κυρώσεις και ενίσχυση της αεράμυνας
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΚΟΥΒΑ ΠΙΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Τραμπ: Αποκαλεί την Κούβα «αποτυχημένο κράτος» και εντείνει την πίεση προς την Ουκρανία

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου υπογραμμίζουν την στρατηγική των ΗΠΑ να πιέσουν για συμφωνίες και στα τρία μέτωπα -Ουκρανία, Κούβα και Ιράν- εν μέσω έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και στρατιωτικής έντασης
THE LIFO TEAM
ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Βατικανό: Η Θεία Λειτουργία θα μεταφραστεί σε 60 γλώσσες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το Βατικανό θα προσφέρει για πρώτη φορά ζωντανές μεταφράσεις της Θείας Λειτουργίας με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στους πιστούς να παρακολουθούν την λειτουργία σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητών τηλεφώνων
THE LIFO TEAM