TΙΜΕ: Οι αναγνώστες ψήφισαν τον Ζαΐχ Μπολσονάρου ως «Πρόσωπο της Χρονιάς 2021»

TΙΜΕ: Οι αναγνώστες ψήφισαν τον Μπολσονάρου ως «Πρόσωπο της Χρονιάς 2021» Facebook Twitter
AP
0

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού Time, ως το «Πρόσωπο της Χρονιάς 2021».

Από τα εννέα εκατομμύρια ψήφους που καταμετρήθηκαν στην έρευνα, «καλώς ή κακώς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος συγκέντρωσε το 24%, ποσοστό που αντιπροσωπεύει περισσότερες από δύο εκατομμύρια ψήφους.

Αυτό του δίνει προβάδισμα έναντι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πήρε 9%, αλλά και των ανθρώπων που  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας, οι οποίοι έλαβαν το 6,3% των ψήφων.

Το περιοδικό περιέγραψε τον Βραζιλιάνο πρόεδρο ως «αμφιλεγόμενο ηγέτη» και υπενθύμισε τις προθέσεις του να είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2022, ακόμη και εν μέσω αυξανόμενης απόρριψης από το ευρύ κοινό για τον χειρισμό του σε νευραλγικούς τομείς, όπως η οικονομία, η δικαιοσύνη και η υγεία.

Ειδικά δε, στον τομέα της υγείας, ο Μπολσονάρου επικρίθηκε για «υποβάθμιση της σοβαρότητας του covid-19» και τον σκεπτικισμό που έχει επιδείξει κατά καιρούς σχετικά με τα εμβόλια.

Η επιλογή, ωστόσο, δεν είναι παρά ένα στάδιο πριν από την τελική επιλογή από τους συντάκτες του περιοδικού, η οποία θα ανακοινωθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο Μπολσονάρου πανηγύρισε το αποτέλεσμα και ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν.

«Ευχαριστώ τους 2.160.000 αναγνώστες που με ψήφισαν. Ελπίζουμε ότι το περιοδικό Time θα μου απονείμει τον τίτλο, σεβόμενο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Τα συγχαρητήριά μου στον Ντόναλντ Τραμπ για τη δεύτερη θέση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το περιοδικό Time από το 1927 κυκλοφορεί μία ειδική έκδοση για να αναδείξει την «προσωπικότητα της χρονιάς».

Οι προηγούμενοι που κέρδισαν τον τίτλο αυτόν, ήταν ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και η Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Κάμαλα Χάρις, το 2020. Το 2019 επιλέχθηκε η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM