ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Έκκληση από Αφγανή ποδοσφαιρίστρια: «Βοηθήστε μας να φύγουμε από την Τουρκία»

Έκκληση από Αφγανή παίκτρια ποδοσφαίρου: «Βοηθήστε μας να φύγουμε από την Τουρκία» Facebook Twitter
0

Δραματική έκκληση για βοήθεια απευθύνει μια διεθνής παίκτρια ποδοσφαίρου από το Αφγανιστάν που βρίσκεται εγκλωβισμένη στην Τουρκία με το 2 ετών παιδί της.

Μιλώντας στο OPEN, η Μπεναζίρ Μορταζάβι Καγουάρι, 24 ετών, που εγκατέλειψε την χώρα της αμέσως μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, κάνει λόγο για ανύπαρκτη ασφάλεια στην Τουρκία, οικονομία που καταρρέει και καταγγέλλει ότι κανένας δεν ασχολείται μαζί τους.

«Έπαιζα για την ομάδα ποδοσφαίρου της Μπαλχ και ο σύζυγός μου ήταν ο προπονητής της ομάδας. Και η αδελφή μου έπαιζε ποδόσφαιρο επαγγελματικά. Αναγκαστήκαμε να φύγουμε από το Αφγανιστάν (λόγω Ταλιμπάν) και ήρθαμε στην Τουρκία», λέει χαρακτηριστικά.

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση που ζει η Τουρκία όμως, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια στην Μπεναζί και τον σύζυγό της που επιθυμούν να φύγουν μαζί με το παιδί τους το συντομότερο από τη χώρα, τη στιγμή που οι περισσότερες παίκτριες ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν έχουν ήδη φυγαδευτεί στην Πορτογαλία.

«Εξαιτίας της ανασφάλειας και της φτωχής οικονομίας, αυτή η χώρα (η Τουρκία) δεν ενδιαφέρεται για εμάς και φοβόμαστε ότι θα μας στείλουν πίσω στο Αφγανιστάν. Έχουμε ένα αβέβαιο μέλλον εδώ. Ανησυχώ για το μέλλον του δίχρονου παιδιού μου. Παρακαλώ βοηθήστε μας!», λέει. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ