ΠΟΥ: «Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί νέος ιός που δεν θα μπορεί να περιοριστεί»

ΠΟΥ: «Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί νέος ιός που δεν θα μπορεί να περιοριστεί» Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται «κάποια στιγμή» να κάνει την εμφάνισή του ένας νέος ιός, που δεν θα μπορεί να «περιοριστεί».

«Είναι βιολογική βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή, θα εμφανιστεί κάποιος νέος ιός, τον οποίο απλούστατα δεν θα μπορούμε να περιορίσουμε», επέμεινε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Υγείας και Οικονομικών των είκοσι πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου (G20).

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ επανέλαβε πως είναι ανάγκη η διεθνής κοινότητα να μάθει από την τρέχουσα πανδημία του νέου κορωνοϊού ώστε να προετοιμαστεί για την επόμενη.

Αυτός είναι ο λόγος, συνέχισε, που ο κόσμος χρειάζεται να «ενισχυθεί» ο ΠΟΥ, να εξασφαλίσει περισσότερη, «βιώσιμη χρηματοδότηση» και να εγκαθιδρυθεί νέος μηχανισμός χρηματοδότησης που θα εγγυάται ταχεία αντίδραση όταν ξεσπούν πανδημίες και καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Kάλεσε τα κράτη μέλη της G20 να υποστηρίξουν τη δημιουργία Συμβουλίου Χρηματοδότησης για την Αντιμετώπιση Υγειονομικών Απειλών και τη σύναψη νομικά δεσμευτικής διεθνούς συμφωνίας αφιερωμένης στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες και στην αντιμετώπισή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM