After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter
Στο Spit Jack η ωδή στη σούβλα αποτυπώνεται σε ένα μενού που βασίζεται σε ολόφρεσκα κρέατα υψηλής ποιότητας, τα οποία αναδεικνύονται μέσα από το αριστοτεχνικό ψήσιμο.
0

Spit Jack

Μια γευστική εμπειρία που περνιέται στη σούβλα. 

Έχεις ακούσει αυτό που λένε ότι πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι; Στο Spit Jack θα καταλάβεις πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, αφού όραση και γεύση συντονίζονται σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Η rotisserie με την αρχοντική ατμόσφαιρα του περασμένου αιώνα σε καλωσορίζει σε μια ατμόσφαιρα όπου σε εντυπωσιάζουν οι πληθωρικοί πολυέλαιοι, το μάρμαρο, οι σκαλιστοί καθρέφτες και τα γλυπτά γουρουνάκια που μοιάζουν να σαρκάζουν την κοσμοπολίτικη φιλοσοφία του χώρου. Κάπως έτσι αρχίζει η επίσκεψη στο Spit Jack, μαγνητίζοντας το βλέμμα. Για να συνεχιστεί με την απόλυτη ικανοποίηση της γευστικής επιθυμίας.

Η ωδή στη σούβλα αποτυπώνεται σε ένα μενού που βασίζεται σε ολόφρεσκα κρέατα υψηλής ποιότητας, τα οποία αναδεικνύονται μέσα από το αριστοτεχνικό ψήσιμο. Κοτόπουλο, πάπια, ιταλική πορκέτα και picahna black angus με gremolata φρέσκων μυρωδικών είναι οι επιλογές που θα απολαύσεις με τη συνοδεία εξαιρετικών side dishes, όπως ο βουτυράτος πουρές πατάτας με λάδι τρούφας, η sweet potato salad με mayo miso, τραγανό μπέικον, κρεμμύδι εσαλότ και αγγουράκι τουρσί, αλλά και τα μανιτάρια σοτέ με sour cream, ενώ στα must try είναι το ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο black angus με μουστάρδα Dijon, τσίλι και καβουρδισμένο φουντούκι.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Θα συνοδεύσεις με δροσερές σαλάτες –όλες οι συνταγές είναι ξεχωριστές– και, φυσικά, με τα κρασιά της λίστας του. Ιδανικό στέκι για μια after theater βόλτα, το Spit Jack έχει να σου προσφέρει αυθεντική γεύση –θα το καταλάβεις μόλις νιώσεις την τραγανή κρούστα του κρέατος– αλλά και μια σταθερή ποιότητα που δεν θα σε προδώσει ποτέ!

Σκούφου 10, 210 3316003, Facebook: Spitjack, Instagram: spitjack_rotisserie

Snob Athens

Bistronomy που παρουσιάζεται μέσα από θεατρικά πιάτα.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Το Snob αποκτά μια νέα έννοια που συνδέεται με την απόλαυση, και μάλιστα σε έναν χώρο που από μόνος του αποτελεί statement στο κέντρο της πόλης. Το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε το 1850 γίνεται ιδανικό σκηνικό για να στεγάσει το νέο gastro bar Snob Athens. Εδώ κάθε στιγμή της ημέρας θα βρεις πιάτα που επιμελείται ο σεφ Γιώργος Καπερδάς και εκτελεί ο head chef Δημήτρης Μαρούλης σε ένα ξεχωριστό μενού.

Από το πρωί ξεχωρίζουν οι προτάσεις brunch με τη vegan granola και τα acai bowls, ενώ δεν λείπουν τα κλασικά κρουασάν που έρχονται με ένα twist – η κρέμα από φιστικοβούτυρο είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά στη γεύση. Εξαιρετική και η ανοιχτή τάρτα ντομάτας με κολοκύθι, απάκι και κατσικίσιο τυρί, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι δημιουργικές προτάσεις με αυγά. Το Snob Athens σου προσφέρει έναν καλό λόγο να χαθείς κυριολεκτικά μέσα στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του κάθε στιγμή της ημέρας, με πιάτα για lunch break ή για βραδινά ραντεβού. Ανάμεσα στις προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το ταρτάρ λαβράκι, η μοσχαρίσια ταλιάτα με τσιμιτσούρι αλλά και το μοναδικό χοιρινό iberico με σάλτσα café de Paris.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Όποια γεύση κι αν επιλέξεις, θα νιώσεις τη χειροποίητη φροντίδα που κρύβεται σε κάθε παρασκευή και, φυσικά, θα τη συνοδεύσεις ιδανικά με κάποια ετικέτα από την ενημερωμένη λίστα του Snob Athens. Η θεατράλε παρουσίαση των πιάτων –παράγγειλε οπωσδήποτε την πανακότα που έρχεται με συννεφάκι από μαλλί της γριάς– συμπληρώνει την εμπειρία σε έναν χώρο που από την πρώτη στιγμή υπόσχεται να σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα σαν μια μαγική αυλή στο κέντρο της πόλης.

Αγίας Ειρήνης 17, 210 3242603, Facebook: Snob Athens, Instagram: snob.athens

Poncho Tacos

Ένας Μεξικανός μαγειρεύει στην Αθήνα.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Ο Poncho είναι Μεξικανός. Ο Poncho μαγειρεύει για τους φίλους του και το κάνει πολύ καλά. Οι φίλοι του τον παρακινούν να ανοίξει το δικό του μαγαζί για να μοιραστεί τις γεύσεις της χώρας του. Ο Poncho δημιουργεί το Poncho Tacos. Αυτή η μικρή ιστορία μπορεί να σου δώσει μια αίσθηση για το τι σε περιμένει στο νέο μεξικάνικο στέκι που ήρθε για να κάνει τη διαφορά μεταξύ του μεξικάνικου που ξέρεις και του μεξικάνικου που πρέπει να γνωρίσεις.

Εδώ η τορτίγια είναι χειροποίητη και ετοιμάζεται σύμφωνα με την αρχαία παράδοση nixtamal, που σημαίνει σπόροι καλαμποκιού που βράζουν για ώρες, ώστε, όταν αλεσθούν, να προσφέρουν αυτό το μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα που γίνεται βάση για μια σειρά από ξεχωριστές συνταγές. Θα δοκιμάσεις σίγουρα τα Tacos al Pastor, για να πεις ότι γνώρισες τη μεξικάνικη κουζίνα. Κομμάτια χοιρινού –τα κόβει ο ίδιος ο Pοncho–, μαριναρισμένα σε σάλτσα guajillo και αυθεντικά μπαχαρικά της μεξικάνικης κουζίνας, τοποθετημένα πάνω σε μια ολόφρεσκη τορτίγια, που σερβίρονται με κρεμμύδι, κόλιανδρο και μία φέτα ανανά. Εννοείται ότι δεν λείπουν επιλογές από σάλτσες με αβοκάντο, chipotle και σούπερ πικάντικο τσίλι habanero για τους πιο τολμηρούς.

After Theatre: 3 προτάσεις για φαγητό και ποτό μετά το θέατρο Facebook Twitter

Οι vegan και vegetarian θα βρουν την αντίστοιχη εκδοχή τάκος από μανιτάρια με το παραδοσιακό epazote, ενώ στα highlights ανήκουν τα δροσιστικά ποτά με ιβίσκο και ταμαρίντο που συνοδεύουν το καθημερινό φαγητό των Μεξικανών και δεν λείπουν από κανένα τραπέζι – μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και την εκδοχή με τεκίλα ή μεσκάλ! Στο Poncho Tacos θα νιώσεις εκείνη την αίσθηση ότι βρίσκεσαι για λίγο στο Μεξικό και θα θελήσεις να επιστρέψεις πολλές φορές γι’ αυτές τις μοναδικές γεύσεις από αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα. 

Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 10, 210 3317538, Facebook: Poncho TACOS, Instagram: poncho_tacos 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ