Ο πρόεδρος της Γκάνας καλεί σε ανοχή εν όψει του αντι-ΛΟΑΤΚΙ νομοσχεδίου

Ο πρόεδρος της Γκάνα καλεί σε ανοχή εν όψει το αντι-ΛΟΑΤΚΙ νομοσχεδίου Facebook Twitter
ΑP
0

O πρόεδρος της Γκάνας, Nana Akufo-Addo τόνισε την Πέμπτη την ανάγκη συζήτησης και ανοχής καθώς το κοινοβούλιο εργάζεται προς ψήφιση επίμαχου νομοσχεδίου, που θα καθιστούσε έγκλημα το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος, αμφιφυλόφιλος ή τρανσέξουαλ.

Ωστόσο, ο Akufo-Addo έχει μιλήσει στο παρελθόν κατά του γάμου ομοφύλων ζευγαριών, λέγοντας ότι δεν θα νομιμοποιηθεί ποτέ όσο εκείνος είναι πρόεδρος.

Το λεγόμενο «νομοσχέδιο για τις οικογενειακές αξίες» έχει φοβίσει την τοπική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και ώθησε τους ειδικούς των Ηνωμένων Εθνών να κάνουν λόγο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προειδοποιώντας ότι αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σύστημα διακρίσεων και βίας, με τις ευλογίες του κράτους.

Το ομοφυλοφιλικό σεξ τιμωρείται ήδη με φυλάκιση έως και τριών ετών στην Γκάνα, όπου η ομοφοβική δίωξη είναι ευρέως διαδεδομένη.

Ωστόσο, αυτό το νομοσχέδιο ποινικοποεί την ύπαρξη ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ή την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και αυξάνει τις ποινές.

Η πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο αλλά  δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα συζητηθεί από τους βουλευτές.


«Αυτό που ελπίζω είναι ότι η ίδια η συζήτηση θα είναι αστική, ότι θα αναγνωρίσουμε την ανάγκη να είμαστε ανεκτικοί ο ένας για τον άλλον ακόμη και όταν υπάρχουν αντίθετες απόψεις», δήλωσε ο Akufo-Addo σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Peace FM.

«Πιστεύω ότι θα είναι ένα εύσημο για τη δημοκρατία της Γκάνας εάν αυτό το θέμα αντιμετωπιστεί με τον σωστό τρόπο» τόνισε.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM