Δολοφονία Βρετανού βουλευτή: Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου -25χρονος, γιος Σομαλού πρώην διπλωμάτη

Δολοφονία Βρετανού βουλευτή: Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου -25χρονος, γιος Σομαλού πρώην διπλωμάτη Facebook Twitter
0

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πρώτη φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος, David Amess.

Η Daily Mail δημοσιεύει τη φωτογραφία του 25χρονου Αλί Χάρμπι Άλι, ο οποίος κρατείται από την αστυνομία μετά την δολοφονία του βουλευτή των Τόρις που δέχθηκε 17 μαχαιριές, καθώς συναντούσε ψηφοφόρους του στο Σάουεντ Γουέστ το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι φίλοι του Αλί Χάρμπι ισχυρίζονται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε και έγινε «μοναχικός λύκος» κατά τη διάρκεια του lockdown, παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube του καταδικασμένου ιεροκήρυκα μίσους Anjem Choudary για την αστυνομία και την MI5.

Ο 25χρονος είναι γιος πρώην Σομαλού διπλωμάτη. Γεννήθηκε στη Βρετανία και μεγάλωσε στο Κρόιντον. Λέγεται ότι έδειξε ενδιαφέρον για το ριζοσπαστικό Ισλάμ και παραπέμφθηκε στο Prevent, που πιστεύεται ότι ήταν όταν ήταν στην εφηβεία του. Το Prevent είναι ένα από τους τέσσερις πυλώνες, της αντιτρομοκρατικής στρατηγικής της βρετανικής κυβέρνησης και στόχος του είναι να σταματήσει η τρομοκρατία ή η υποστήριξή της.

Μετά τη δολοφονία του βουλευτή, οι αρχές άρχισαν να αναζητούν τα κίνητρα του δράστη και ψάχνοντας για τα κίνητρα στράφηκαν στις πολιτικές απόψεις του Amess, ενός πολιτικού υποστηρικτή του Brexit και πιστό Ρωμαιοκαθολικό. Ωστόσο,  δημοσίευμα της Telegraph μεταδίδει ότι ο 25χρονος ύποπτος μπορεί να επέλεξε το θύμα του τυχαία έχοντας εμμονή με τη δολοφονία οποιουδήποτε βουλευτή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Διεθνή / Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Η ομόφωνη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών από τη Σιναϊτική Αδελφότητα και η σημερινή χειροτονία του σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου εσωτερικών αναταράξεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά
LIFO NEWSROOM
PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Διεθνή / PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Το σχέδιο PURL, υπό τον Τραμπ, χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά χρήματα για να αγοράσει αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - Ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, ποιοι καθυστερούν και ποιες είναι οι προκλήσεις της δίκαιης κατανομής βαρών
LIFO NEWSROOM
Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Διεθνή / Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει υπερπαραγωγή σταφυλιών, πτώση ζήτησης και απώλεια καναδικής αγοράς, αφήνοντας τους παραγωγούς να προσαρμόζουν στρατηγικές, μειώνοντας τιμές και επαναφυτεύοντας αμπελώνες για να επιβιώσουν στην κρίση του κρασιού
LIFO NEWSROOM