Μπάιντεν κατά Άγκυρας για τη Συρία: Απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ οι ενέργειές της

Μπάιντεν κατά Άγκυρας για τη Συρία: Απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ οι ενέργειές της Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Ιδιαίτερα επικριτικός για τις ενέργειες της Τουρκίας στη Συρία εμφανίζεται ο Τζο Μπάιντεν σε επιστολή του προς τη Νάνσι Πελόζι. 

Με τη συγκεκριμένη επιστολή ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώνει την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων για την απόφασή του να παραταθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που είχε κηρυχθεί αναφορικά με τη Συρία. 

Σε αυτή την επιστολή, ο Μπάιντεν αναφέρει ότι οι ενέργειες της Άγκυρας στη Συρία- τα τελευταία χρόνια- υπονομεύουν την εκστρατεία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά και αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. 

«Η κατάσταση στη Συρία και σε σχέση με τη Συρία και ιδιαίτερα οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας να διεξάγει στρατιωτική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύει την εκστρατεία για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, θέτει σε κίνδυνο αμάχους, απειλεί περαιτέρω να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής και συνεχίζει να θέτει μία ασυνήθιστη και ιδιαίτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ», επισημαίνει ο Αμερικανός πρόεδρος, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM
ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM