Γαλλία- Οργή με τον αρχιεπίσκοπο της Ρεν για την παιδεραστία: Το απόρρητο της εξομολόγησης ισχυρότερο των νόμων

Γαλλία- Οργή με τον επικεφαλής της Συνόδου Επισκόπων για την παιδεραστία: Το απόρρητο της εξομολόγησης ισχυρότερο των νόμων Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας κάλεσε για εξηγήσεις τον επικεφαλής της Συνόδου των Επισκόπων, καθώς ο τελευταίος δήλωσε ότι το απόρρητο της εξομολόγησης δεν επιτρέπει στους ιερείς να καταγγέλλουν σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών που τους αποκαλύπτονται.

Μετά τη δημοσιοποίηση, αυτή την εβδομάδα, μίας έκθεσης για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς, ο Ερίκ ντε Μουλέν-Μποφόρ, ο οποίος είναι και αρχιεπίσκοπος της Ρεν, είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι το απόρρητο της εξομολόγησης είναι ισχυρότερο από τους νόμους της Δημοκρατίας.

Με βάση τη γαλλική νομοθεσία, όποιος γνωρίζει κάποιο σεξουαλικό αδίκημα σε βάρος ανηλίκου είναι υποχρεωμένος να το αναφέρει στις αρχές. Εάν δεν το πράξει, κινδυνεύει να του επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο ή και ποινή φυλάκισης.

«Τίποτα δεν υπερτερεί των νόμων της Δημοκρατίας στη χώρα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ. Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγονται και τα θρησκευτικά θέματα, θα δεχτεί την επόμενη εβδομάδα τον επίσκοπο Μουλέν-Μποφόρ, κατόπιν αιτήματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν «ώστε να βεβαιωθεί ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα».

«Η εξομολόγηση πρέπει να παραμείνει μυστική επειδή ανοίγει έναν χώρο όπου ο καθένας μπορεί να μιλήσει ελεύθερα (…) στον Θεό» είπε στη συνέντευξή του στο franceinfo ο Μουλέν-Μποφόρ.

Ο επίσκοπος σχολίασε ότι είναι μάλλον απίθανο να παραδεχτούν πολλοί παιδεραστές τα εγκλήματά τους στην εξομολόγηση και, ακόμη και αν το έκαναν, θα χρησιμοποιούσαν ευφημισμούς.

Σύμφωνα δε με τον Μουλέν-Μποφόρ, όταν τα παιδιά αποκαλύπτουν στην εξομολόγηση ότι κακοποιούνται, η Εκκλησία πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους για να τα βοηθήσει να μιλήσουν ανοιχτά. «Πολλά παιδιά μιλούν στην εξομολόγηση επειδή ξέρουν ότι είναι μυστική», υποστήριξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Διεθνή / Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν
NEWSROOM
Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Διεθνή / Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της
NEWSROOM
Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM
IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Διεθνή / IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι «4 όλμοι εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Ράφα προς το ισραηλινό έδαφος, μετά τις σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ»
NEWSROOM