ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Η λέξη «Google» είναι η πιο δημοφιλής στην μηχανή αναζήτησης της Microsoft, σύμφωνα με τη Google

Google: Η λέξη «Google» είναι η πιο δημοφιλής στην εφαρμογή αναζήτησης της Microsoft Facebook Twitter
Pixabay
0

Η κορυφαία λέξη στη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft είναι «Google» όπως αναφέρει ο αμερικανικός κολοσσός.

Η πληροφορίας αυτή ακούστηκε μέσα στο δικαστήριο, καθώς η Google άσκησε έφεση για το πρόστιμο των 4,3 δισ. ευρώ που της επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για κατάχρηση εξουσίας στην αγορά.

Η ΕΕ κατηγόρησε την Google ότι χρησιμοποίησε την επιτυχία του Android στην αγορά των smartphone για να κάνει το Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Αλλά η Google λέει ότι η υπηρεσία της είναι απλώς η πιο δημοφιλής.

«Έχουμε υποβάλει στοιχεία που δείχνουν ότι το πιο συνηθισμένο ερώτημα σε αναζήτηση στο Bing είναι, με διαφορά η λέξη "Google"», δήλωσε ο δικηγόρος Αλφόνσο Λαμαντρίντ στο Δικαστήριο της ΕΕ, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Google επειδή το επιλέγουν, όχι επειδή αναγκάζονται.» πρόσθεσε.

«Το μερίδιο αγοράς της Google στη γενική αναζήτηση είναι συνεπές με τις έρευνες των καταναλωτών που δείχνουν ότι το 95% των χρηστών προτιμούν το Google από τις ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης» σημείωσε.

Η επιχειρηματολογία για τους χρήστες της Google που επιλέγουν τις υπηρεσίες της, αποτελεί βασικό κλειδί στο αίτημα της Google, για το πρόστιμο-ρεκόρ, που της επιβλήθηκε το 2018.

Τότε, ο προϊστάμενος της Google, Sundar Pichai, ανέφερε ότι το Android «έχει δημιουργήσει περισσότερες επιλογές για όλους και όχι λιγότερες».

Αλλά η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Margrethe Vestager, είχε πει ότι η Google είχε "υποχρεώσει" τους κατασκευαστές Android να προεγκαταστήσουν την εφαρμογή αναζήτησης και το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και πλήρωσε μερικούς για να γίνει η μόνη προεγκατεστημένη εφαρμογή.

Αυτό σημαίνει ότι μόλις το 1% των χρηστών κατέβασε μια διαφορετική μηχανή αναζήτησης.

Με πληροφορίες του Bloomberg/BBC

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM