ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Έρευνα: Η πανδημία επιδείνωσε το εργασιακό burnout

Έρευνα: Η πανδημία επιδείνωσε το εργασιακό burnout Facebook Twitter
Unsplash
0

Οι περιπτώσεις εργασιακού burnout έγιναν συχνότερες μέσα στην πανδημία.  

Σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ, από τις McKinsey & Company και LeanIn.org η κατάσταση έπληξε περισσότερες γυναίκες, που δήλωσαν σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι βιώνουν πίεση εμφανίζοντας υψηλότερα ποσοστά εργασιακής εξουθένωσης.

Η ετήσια έκθεση περιλαμβάνει περισσότερους από 65.000 υπαλλήλους σε 423 οργανισμούς που επέλεξαν να συμμετάσχουν και από τις γυναίκες που ερωτήθηκαν, το 42% δήλωσε ότι συχνά ή σχεδόν συνέχεια πάθαιναν burnout  φέτος. Αντίστοιχη απάντησε έδωσε και το 35% των ανδρών.

Πέρυσι, το 32% των γυναικών ανέφεραν ότι αισθάνονταν έτσι και το 28% των ανδρών, αντίστοιχα.

Μία στις τρεις γυναίκες σκέφτηκε να εγκαταλείψει την εργασία της ή να περιορίσει την εργασιακή της άνοδο, σύμφωνα με την έκθεση. Στο μεταξύ, οι γυναίκες που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση ομάδων έχουν ακόμη υψηλότερα επίπεδα εξουθένωσης, με πάνω από το 50% των γυναικών διευθυντών που ερωτήθηκαν να αναφέρουν ότι συχνά ή σχεδόν συνέχεια πάθαιναν burnout. 

Παράλληλα, η έρευνα διαπίστωσε ακόμα πως η εκπροσώπηση των γυναικών βελτιώθηκε σημαντικά στον εργασιακό χώρο το 2020. Ωστόσο, ενώ τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά, οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται. 

Στις αρχές του 2021, το 41% ​​των θέσεων διευθυντών ήταν γυναίκες, σε σχέση με το 37% στις αρχές του 2016. Παρά ταύτα, η ανάληψη ενός υψηλού πόστου φαίνεται πως εξακολουθεί να συσχετίζεται έμφυλα ζητήματα αλλά και καταγωγής. Σύμφωνα με την αμερικανική έρευνα οι έγχρωμες γυναίκες αντιπροσώπευαν μόλις το 12% των διευθυντών φέτος. «Τα κέρδη στην εκπροσώπηση των γυναικών συνολικά δε μεταφράστηκαν σε κέρδη για τις έγχρωμες γυναίκες», αναφέρεται στην έκθεση.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ