Ιαπωνία: Ο Φούμιο Κισίντα αναμένεται να γίνει ο νέος πρωθυπουργός- Νικητής στις κομματικές εκλογές

Ιαπωνία: Ο Φούμιο Κισίντα αναμένεται να γίνει ο νέος πρωθυπουργός- Κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Ο Φούμιο Κισίντα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, αναμένεται να γίνει ο πρωθυπουργός της χώρας, καθώς κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές. 

Ο 64χρονος εξελέγη επικεφαλής του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP), επικρατώντας έναντι του υπουργού Εμβολιασμών, Τάρο Κόνο. Ο Φούμιο Κισίντα θα αντικαταστήσει τον Γιοσιχίντε Σούγκα, που αποχωρεί από την πρωθυπουργία έπειτα από μόλις ένα χρόνο. 

Ο συνασπισμός υπό το LDP έχει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, κάτι που σημαίνει ότι ο Κισίντα σίγουρα θα εκλεγεί πρωθυπουργός, στην έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει τη Δευτέρα.

Οι δύο γυναίκες υποψήφιες, η πρώην υπουργός Επικοινωνιών Σανάε Τακάιτσι και η υπηρεσιακή γενική γραμματέας του κόμματος Σέικο Νόντα, αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας. Η διαδικασία κατέληξε σε μονομαχία ανάμεσα στον Κισίντα και τον Κόνο και ο πρώτος επικράτησε στον δεύτερο γύρο με 257 ψήφους έναντι 170. 

Ο Κισίντα για έχει ελάχιστο χρόνο προσαρμογής στον νέο ρόλο του. Οι εκλογές θα διεξαχθούν έως τα τέλη Νοεμβρίου και πρέπει να αντιμετωπίσει ένα πιθανό νέο κύμα κορωνοϊού, αλλά και μια οικονομία που πασχίζει να συνέλθει από την πανδημία. 

«Η εθνική κρίση συνεχίζεται. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με ισχυρή αποφασιστικότητα και πρέπει να συγκεντρώσουμε δεκάδες τρισεκατομμύρια γεν για το πακέτο ενίσχυσης έως τα τέλη του χρόνου», τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του. 

Ο πρώην τραπεζίτης από τη Χιροσίμα, που έχει τη φήμη ανθρώπου που καλλιεργεί το πνεύμα συναίνεσης, διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών από το 2012 έως το 2017, επί πρωθυπουργίας Σίνζο Άμπε. 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM