ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

3,6 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο κόμικ του Σπάιντερ Μαν

3,6 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο κόμικ του Σπάιντερ Μαν Facebook Twitter
Φωτο: Heritage Auctions
0

Όχι μόνο στην οθόνη ή στο χαρτί αλλά και στις δημοπρασίες ο διάσημος και κοσμαγάπητος Spider-Man, με κάθε του εμφάνιση κατακτά νέα ύψη.

Ένα αντίγραφο της πρώτης εμφάνισης κόμικ του ήρωα της Marvel πωλήθηκε στις Heritage Auctions για 3,6 εκατομμύρια δολάρια. Το κόμικ - Amazing Fantasy No. 15 του 1962, πουλήθηκε σε 12 μόλις λεπτά και ήταν σε σχεδόν τέλεια κατάσταση.

Με αυτήν την πώληση, ο Spider-Man περνά μπροστά από τον Superman σε μια κούρσα που δεν έχει τέλος στις αίθουσες των δημοπρασιών και η τελευταία τιμή που αγγίζει τα τέσσερα εκατομμύρια πιστεύεται ότι είναι η υψηλότερη για ένα κόμικ.

Νωρίτερα φέτος, ένα αντίγραφο του Action Comics No. 1 του 1938 πωλήθηκε ιδιωτικά για 3,25 εκατομμύρια δολάρια. Το Amazing Fantasy No. 15, που έγραψε ο Stan Lee και το σχεδίασε ο Steve Ditko, παρουσίασε στον κόσμο τον Peter Parker και το alter ego του που ανεβαίνει σαν αράχνη στους τοίχους, σε μια ιστορία 10 σελίδων. Σε αυτό, ο Πίτερ εξελίσσεται σε ένα ανιδιοτελές ον, όταν μια προσωπική τραγωδία τον διδάσκει ότι δίπλα στη μεγάλη δύναμη πρέπει να υπάρχει και η μεγάλη ευθύνη.

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 19 Μαΐου

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το νέο, πρωτοποριακό Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου, αφιερώματα και πολλές ακόμα συναρπαστικές συναντήσεις στην 20ή ΔΕΒΘ.
NEWSROOM
Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM