No.1

ITV: Ταλιμπάν ξυλοκόπησαν και βίασαν γκέι Αφγανό που επιχείρησε να φύγει από τη χώρα

ITV: Ταλιμπάν ξυλοκόπησαν και βίασαν γκέι Αφγανό που επιχείρησε να φύγει από τη χώρα Facebook Twitter
Γυναίκες, γκέι, σιχ και άλλες μειονότητες στο Αφγανιστάν ζουν τρομοκρατημένοι μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν - Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Ένας γκέι φέρεται να ξυλοκοπήθηκε άγρια και να βιάστηκε από Ταλιμπάν, όταν προσπάθησε να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν. 

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του ITV, ο άνδρας έγινε στόχος των Αφγανών εξτρεμιστών όταν επιχείρησε να βρει ασφαλή διαφυγή από τη χώρα του. 


Οι Ταλιμπάν έφτασαν στα ίχνη του Χανάν -ψευδώνυμο με το οποίο κατονομάζει το βρετανικό δίκτυο το θύμα για λόγους προστασίας του- μέσω ενός άνδρα ο οποίος του είχε υποσχεθεί βοήθεια για τη διαφυγή του από τη χώρα. 

Ο Χανάν μιλούσε με τον μυστηριώδη άνδρα επί τρεις εβδομάδες στα social media προτού τον συναντήσει. Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για παγίδα και αντί για την επαφή του, βρήκε μπροστά του δύο μέλη των Ταλιμπάν, οι οποίοι αφού τον ξυλοκόπησαν και τον βίασαν, του ζήτησαν τον τηλέφωνο του πατέρα του για να του αποκαλύψουν πως ήταν γκέι.


«Θα φτιάχνουν έναν λογαριασμό στα social media και θα εξαπατούν τους ανθρώπους της LGBT+ παριστάνοντας τα μέλη της κοινότητάς τους. Οι φίλοι μου στο Αφγανιστάν έχουν τρομοκρατηθεί, δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί γι'αυτό κρύβονται» ομολογεί η Άρτεμις Άκμπαρι, Αφγανή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των LGBT+ που βρίσκεται στην Τουρκία. 


Πλήθος γκέι Αφγανών προσπαθεί να φύγει από το Αφγανιστάν, μετά την επιβολή του νέου καθεστώτος, που όπως φοβούνται πολλοί, θα οδηγήσει σε πογκρόμ κατά των γκέι και των λοιπών μειονοτήτων. 


«Λαμβάνουμε ήδη ανησυχητικές πληροφορίες πως οι Ταλιμπάν αναζητούν μέλη της LGBTQ κοινότητας, αλλά και μία πληροφορία για έναν ήδη νεκρό» αναφέρει ο Κιμαχλί Πάουελ, διευθυντής της οργάνωσης Rainbow Railroad. 

«Είμαι τρομοκρατημένος, αγχωμένος, διαρκώς ανήσυχος, σε κατάθλιψη και αγανάκτηση. Πρέπει να προσαρμόσω κάθε συμπεριφορά μου στους νόμους τους, ειδάλλως με περιμένει ο θάνατος» ανέφερε στο PinkNews ο Μπασίρ, ένας bisexual Αφγανός, περιγράφοντας το κλίμα τρόμου που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν. 
 

Με πληροφορίες από PinkNews/ITV
 

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM